GENÇ YETENEKTEN BEYLİKDÜZÜ’NDE GİTAR RESİTALİ

GENÇ YETENEKTEN BEYLİKDÜZÜ’NDE GİTAR RESİTALİ
Evrensel müziğin genç temsilcilerinden Begül Erhan, Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde muhteşem bir konser verdi.
 Sahnede yerini alan sanatçının repertuarı Rönesans döneminden günümüze, Latin bestecilerden Türkiye ezgilerine kadar uzandı. Genç sanatçı konser boyunca dinleyicilerine başarılı bir gitar resitali sundu.

 

Türkiye’nin birçok yerinde solo olarak verdiği konserlerde, pek çok kişinin belki de ilk defa gitarla tanışmasına vesile olan gitarist Begül Erhan, bu kez Beylikdüzü için sanatını icra etti. Sözsüz sadece müziğin hakim olduğu Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konsere vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Konser boyunca türkülerden, Latin parçalara kadar pek çok eser, genç sanatçının gitarında hayat buldu.

 

“Müziğimizi Dünyaya tanıtmak istiyorum”

 

Klasik gitarı resitali ile meraklılarını gitara doyuran Begül Erhan konserinin bir bölümünde, “Türkiye’deki Anadolu kültürünü yaşamış ustaların eserlerini yansıtan bir albümüm çıkacak yakın zamanda. Bunu seçmemin nedeni bizden olan bir şeyi klasik gitarla tanıştırmak istemem. Türkülerimizin klasik gitar eşliğinde Batı Müziği ile birleşmesi yurtdışında da çok ilgi çekiyor. Müziğimizi Dünyaya tanıtmak istiyorum. Yakın zaman önce Viyana’dan bir konser teklifi aldım” şeklinde konuştu.

 

Kara Toprak’ı Klasik Gitar İle Çaldı

 

Konser tanıdık ezgilerin çalınması ile devam etti. Sanatçı Erhan; Karlı Kayın Ormanı, Aşık Veysel’den “Kara Toprak” gibi önemli yeri olan parçaları klasik gitara uyarladı ve performans büyük beğeni topladı. Zaman zaman ilham aldığı ve eserlerini çaldığı yabancı müzisyenlerin hayatlarından hikayeler de anlattı. Genç sanatçı Barok döneme ait parçaların yanı sıra İspanyol tango ve Latin besteleri da başarıyla icra etti. Sanatçıyı tebrik eden Beylikdüzü Belediyesi Başkan Danışmanı ve Kültür Sanat Koordinatörü Erhan Bayladı, kendisine çiçek takdiminde bulundu. Genç gitarist ise, “Beylikdüzü Belediyesi gibi bir belediyeye sahip olduğunuz için şanslısınız, Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim” dedi.

 

Uluslararası başarı ve işleriyle de adından bahsettiren Begül Erhan aynı zamanda, Fransız gitarist Roland Dyens, İspanyol klasik gitarist Margarita Escarpa, Arjantinli ünlü gitarist Ricardo Moyano ve Çek virtüöz Pavel Steidl’in ustalık sınıflarına katılarak ders ve kritikler aldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.