Gülriz Sururi: Çok üzücü!

Gülriz Sururi: Çok üzücü!
18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, sanatçılar Haldun Dormen’e “Yaşam Boyu Başarı” ve Gülriz Sururi'ye "Yaşam Boyu Onur" ödülü verildi.
Büyükçekmece Kültürpark Kemal Sunal Amfi Tiyatrosu'nda gerçekleşen törende konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ödüllerin ulusal ve uluslararası basın, gazeteci ve kültür ve sanat ayağında verildiğini söyledi.

 

“Sağlıklı nice ömürler diliyorum”

Başkan Akgün, "18 yıldan beri topluma mal olmuş, eserleriyle kültür ve sanat hayatına katkı sağlamış bir bakıma toplumun ortak paydası olmuş olan sanatçılarımız, festival jürisi tarafından belirleniyor ve daha sonra kendilerine intikal ettiriliyor. Bu sene jürimiz ömrünü kültür ve sanata adamış iki büyük isim Gülriz Sururi ve Haldun Dormen’e ödül vermeyi uygun buldu. Kendilerine daha nice sağlıklı ömürler diliyorum" dedi.

 

“Gençlerin sanata ilgisi artıyor”

Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne layık görülen tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi, Türkiye’nin sanatı sevmeyenler tarafından yönetilmesinin çok üzücü olduğunu belirterek; “Ne mutlu ki size sanat adına, kültür adına böylesine önemli bir uluslararası festivali 18 yıldır devam ettiriyorsunuz. Emeği geçenleri kutluyorum.” dedi. Sururi, gençlerin sanata olan ilgisinin artmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

 

Dormen: Ulusum adına teşekkür ederim

Yaşam Boyu Başarı ödülüne layık görülen Haldun Dormen, "Büyükçekmece Belediye Başkanı Sayın Hasan Akgün’ü kültür ve sanat adına yaptığı çalışmalardan dolayı kutluyorum. Sanat adına, tiyatro adına ve ulusum adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haldun Dormen ve Gülriz Sururi'ye ödüllerini, Belediye Başkanı Hasan Akgün ile Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festival Komitesi Başkanı Gürhan Ozanoğlu takdim etti.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.