'Hamlet'i işaret dili ile oynadılar

'Hamlet'i işaret dili ile oynadılar
Engelliler Haftası'nda 'Hamlet' işaret dili ile oynandı.
Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde bu defa, hem alışılagelmişin dışında bir oyun oynandı hem de işitme engelli vatandaşlar için ilk kez sahnede işaret dili ile tercüme yapıldı. Ünlü yazar William Shakespeare’nin eserlerinden Hamlet’i kendilerine has üslupları ile yorumlayan Tiyatro Çıplak grubu “Kayıt Dışı Hamlet” ile absürd komedi türünde başarılı bir oyun sahneye koydu.

Engelliler Haftası Beylikdüzü’nde yoğun programlarla geçerken, Beylikdüzü Belediyesi sanat ve kültür alanında da engelli vatandaşları unutmadı. BKM’de sahnelenen “Kayıt Dışı Hamlet” tiyatro oyunu sahnede canlı canlı işaret dili ile işitme engelli seyirciler için tercüme edildi. William Shakespeare’in yazdığı Hamlet eserinin günümüze ve kültürümüze uyarlanmış hali olan oyun, absürd komedi türünde seyircinin karşısına çıktı.

Öyle ki oyunun en ilgi çekici yanlarından biri de Hamlet’i kadın oyuncunun, kraliçeyi de erkek oyuncunun canlandırması oldu. Mizahın bol olduğu oyunda yapılan espriler, sosyal konulara zaman zaman yapılan göndermeler izleyicileri güldürdü. Ezberbozan bir senaryo ile sahnelenen Hamlet’e, Çorum’lu Horatıo’nun gözünden tanık olan tiyatro severler oyuncuların performanslarını ilgi ile izledi.

Kaan Basmacıoğlu’nun yönettiği oyunda; Bülent Yanık, Deniz Özbay, Fatoş Baş, Sibel Nançin, Şeniz Kurultay ve Vural Buldu oyuncu kadrosunu oluşturuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.