Heykeller şekilleniyor

Heykeller şekilleniyor
15. Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleşen Uluslararası Heykel Sempozyumu’nda sona yaklaşıldı.

Büyükçekmece Belediyesi’nin bu yıl 15’incisini düzenlediği Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleşen Heykel Sempozyumu için ilçeye gelen Arjantin’den Laura Marcos, Finlandiya’dan Antti Ylonen, İspanya’dan Remigio Davila, İtalya’dan Francesco Panceri, Kosta Rika’dan Aquiles Jimenes ve Türkiye’den Tuğrul Selçuk gibi dünyaca ünlü heykeltraşlar, Kemal Tufan küratörlüğünde başladıkları çalışmalarında son aşamaya geldiler.

Çağdaş bir kent

Heykeltraşların çalışmalarını yakından takip eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, dünyaca ünlü heykeltraşlar tarafından yapılan heykellerin Büyükçekmece’nin önemli meydanları ve parklarında sergilendiğini belirterek, “Festival kapsamında yapılan heykellerin hepsi halka açık alanlarda sergileniyor. Bu yolla büyük emek sarf eden sanatçıların heykellerini ölümsüzleştiriyoruz. Aynı zamanda da, bu heykeller ilçemizin bir kültür ve sanat merkezi olduğunu, çağdaş bir kent olduğunu gösteriyor” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.