HİNT DANSI ADETA BÜYÜLEDİ

HİNT DANSI ADETA BÜYÜLEDİ
Beylikdüzü, farklı bir kültür etkinliğine daha ev sahipliği yaptı. Sahaja Yoga Dans Grubu, dans ile yoganın bir arada sunulduğu gösteriyi Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Program başlamadan önce ve gösterinin sonunda dansçılar, vat

Beylikdüzü Belediyesi, Hindistan’dan esintileri ilçeye taşıdı. Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde Hindistan’ın renkli kostümlerinin, takı ve aksesuarlarının kullanıldığı Hint dansını etkileyici bir biçimde sunan Sahaja Yoga Dans Grubu, konuklara farklı bir deneyim de yaşattı. Grup, dans ile Sahaja Yoga meditasyonunun sakinleştirici ve dengeleyici etkisini vatandaşlara yaşatmak adına bir mizansen yarattı. Ücretsiz Sahaja Yoga metodunu çıkaran kişi olan Shri Mataji, dünyaca tanınmış bir şahsiyet ve Sahaja Yoga’nın Gurusu olarak 23 Şubat 2011 tarihinde vefat etti. Bu etkinlikle “anne” diye hitap ettikleri guru da anılmış oldu.

 

İzleyicilerle Meditasyon Deneyimi…

 

Koltuklarında oturan konuklardan sahnede yapılan hareketlere eşlik etmelerini isteyen Sahaja Yoga Dans Grubu,  izleyicileri ruhsal bir yolculuğa da çıkarmış oldu.  Dinginlik, sakinlik ve derin duygular içinde kalmalarını isteyen grup, kendi felsefelerinden bazı değerleri de ön plana çıkardı. İlgiyle takip edilen programda çalınan müzikler beğeni topladı. Müzik eşliğinde yapılan meditasyon görüntüleri ise salonda değişik bir hava yarattı.

 

Sahaja Yoga Nedir?

 

Görsel ve ruhsal etkileri yoğun olan etkinlikte Sahaja Yoganın bir organizasyon, bir kulüp veya bir mezhep olmadığı vurgulanarak, herkesin yapabileceği ve tüm dünya dinlerinin özünü birleştiren bir deneyim olduğu belirtildi. Sahaja yoga felsefesine kapsamında açılan sınıflarda öğrenmek ve aydınlanmak için asla para ödenmediği de belirtilerek aydınlanmanın insanın doğuştan getirdiği bir hak olduğu aktarıldı.

 

Ellere Kına da Yakıldı

 

İnsanların iç dünyalarına da döndüğü etkinliğin bitiminde sahneye çıkarak eşlik ettiği meditatif hareketler sırasında farklı bir deneyim yaşadığını söyleyen Beylikdüzü Belediye Başkan Danışmanı ve Kültür Sanat Koordinatörü Erhan Bayladı, dansçıları tebrik ederek, ekibe çiçek takdiminde bulundu. Programın sonunda ise özellikle el süslemesine merakı olan vatandaşlara, dans grubunun üyeleri kına yaktı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.