İkinci Baskı" Büyükçekmece'de sahnelendi

İkinci Baskı" Büyükçekmece'de sahnelendi
Refik Erduran’ın yazdığı Enis Fosforoğlu’nun yönettiği ve oynadığı “2. Baskı” adlı tiyatro oyunu Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde sergilendi.

Bir gazetenin el değiştirmesi üzerine politikasının, çalışanlarının, çalışanların fikirlerinin değişmek zorunda kalmasını anlatan trajikomik oyun tiyatroseverler tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı.

 

Ayakta alkışlandılar

 

Sanata ve kültüre verdiği önemle Büyükçekmece'yi bir kültür sanat kentine dönüştüren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye'nin önemli tiyatrolarını Büyükçekmecelilerle buluşturmayı sürdürüyor.

Enis Fosforoğlu Tiyatrosu oyuncularının muhteşem bir performans sergiledikleri oyunda sevilen sanatçı Enis Fosforoğlu ise cezaevinden yeni çıkmış azılı bir suçluyu canlandırdığı "Canavar" tiplemesiyle ayakta alkışlandı.

Günümüz medya sektörü ve yargı sistemine de mizah yönü ağır basan göndermeler yapılan tiyatro oyununda; küçük bir gazetenin yönetiminde geçen olayları güldürürken düşündüren biçimde anlatıldı. Değişen siyasi rüzgara göre yön değiştiren, fikirleri ve yazarlarının da sürekli değişime uğraması trajikomik bir dille anlatıldı.

 

"Önemli mesajlar verildi"

 

Oyunun sonunda Enis Fosforoğlu Tiyatrosu’nu tebrik eden Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Selami İnce, tüm sanatçılara üstün performansları için teşekkür ederek, kendilerine çiçek takdim etti. İnce, İkinci Baskı tiyatro oyununun günümüz Türkiye'si üzerine önemli mesajlar verdiğini belirterek; oyunu izlemeye gelen Büyükçekmecelilere ve tiyatro oyuncularına Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün sevgi ve selamlarını iletti.

Başrollerinde Enis Fosforoğlu ve Selen Görgüzel Alkan’ın oynadığı ‘’İkinci Baskı’’ nın diğer oyuncuları ise Ömer Efe Akyalçın, Haluk Ramazanoğlu, Emel Filiz, Metin Kurt, Can Ergen, Tekin Alkan, Mukaddes Ateş ve Cansu Durusoy. Oyunun müziklerini ise ünlü halk ozanı Muzaffer Özdemir yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.