İlklerin Kenti Kars, EMITT'in ilgi odağı

İlklerin Kenti Kars, EMITT'in ilgi odağı
Bu yıl 19’uncusu düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT), Türkiye ve dünyanın dört bir yanından misafirlere kapılarını açtı. Fuara her yıl olduğu gibi bu yılda katılan Kars standı ilk gün ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Büyükçekmece Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 70 ülkeden 4 bin uluslararası katılımcının yer aldığı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın  (EMİTT) açılışına katılan Kars Valisi Günay Özdemir, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Kars valiliği 12. Salon 1251 nolu standa ziyarete gelen misafirlere Kars’ın Kültür ve turizmi hakkında bilgiler verdiler.



Kars, 950 Yıllık Kadim Bir Şehir..


EMİTT fuarında bu yıl Kars Valiliği olarak Kars’ın Turizm ve Kültürel Mirasını bir kez daha tanıtmak için katıldıklarını belirten vali Özdemir, Kars, ulusal ve uluslararası turizm anlamında en önemli şehirlerimizden birisidir ve 950 yıllık bir geçmişe sahip bir tarihi olan kadim bir şehirdir.  Dolayısıyla turizm potansiyeli olarak da hayvancılık potansiyeli olarak da gerçekten Kars yüksek bir yerde. Balı, kaşar peyniri, gravyeriyle çok önemli bir yerde bulunuyor.

Bu seneki amacımız; EMİTT’e Kars’ı ağırlıklı olarak Sarıkamış ve Ani Ören Yeri ile tanıtmak ve Kars’ı en iyi şekilde ulusal ve uluslararası turizm şirketlerine ve kesimlerine tanıtmaktır. Bunun için standımızı da özellikle Ani’nin Fetihi’nin 950’nci yıl dönümü münasebetiyle ve Anadolu’da yapılan ilk Türk Camisi olmasından dolayı da Ebu-l Menuçher camisini ön plana çıkardık ve Selçuklu mimarisiyle de Selçuklu mimarisini ön plana çıkardık. Çünkü Kars, Anadolu’da ilklerin kenti ve ilklerin kenti olmasından dolayı da bunu vurgulamak ve Kars’ı ilklerin kenti olarak tanıtmayı amaçladık dedi.


Fuar açılışına katılan aralarında Kars Sarıkamışlı bölge işadamları Metin Karayazı, Erdal Armutludere ve Erhan Yıldız’ında bulunduğu çok sayıda iş adamı ve STK temsilcileri de Kars standını ziyaret ederek vali Özdemir ve Başkan Karaçanta’yı yalnız bırakmadılar.




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.