K.Çekmeceliler trockyablues konseriyle coştu

K.Çekmeceliler trockyablues konseriyle coştu
Küçükçekmece Belediyesi, Türk Müziğinin unutulmaz eserlerini alışılmışın dışında sahnede izleyicilerle birlikte söyleyen alternatif grup ‘Lüleburgaz Trockyablues’ konserine ev sahipliği yaptı.
Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’ne ikinci kez konuk olan grubu izlemeye Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek başta olmak üzere çok sayıda Küçükçekmeceli vatandaş katıldı.
‘Lüleburgaz Trockyablues Seyirci Korosu’na katılmak isteyen Küçükçekmeceli sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde, izleyiciler hem dinledi hem söyledi. Küçükçekmeceliler, ‘Benim Gönlüm Sarhoştur, Anla Artık Anla Beni, Yangın Olur Biz Yangına Gideriz, Arabaya Taş Koydum Hanımım’ gibi sevilen ve hareketli besteleri İbrahim Metin Baltacı’nın yönettiği Lüleburgazlı sekiz kişiden oluşan orkestra ile sahneye çıkarak seslendirdi.
Lüleburgaz’ın ünlü simalarından olan Aşkiye - Neşet Çal’ı anlatarak söze başlayan İbrahim Metin Baltacı, “Seyirci gelir ve sahnedekileri izlerdi. Biz seyircilerin sahneye çıkmasını istedik. Seyircinin kendisini alkışlamasını istedik. Biz hem dinleyen hem de dinleten olduk.”dedi. Ayrıca, Yusuf Nalkesen gibi büyük üstatları bu şekilde yeni nesille tanıştırdıklarını belirten İbrahim Metin Baltacı, izleyiciden konserlerine çocuklarıyla birlikte gelmelerini istedi.
Programın devamında ise, toplamda yaklaşık 2 saat sahnede kalan orkestra, Küçükçekmecelileri oynattı. 9/8’lik ritimlerle göbek atan Küçükçekmeceli vatandaşlar unutamayacakları bir konser akşamı yaşadı.
Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek de tüm orkestra adına Baltacı’ya çiçek hediye ederek “Daha önce de bizimle birlikte olmuşlardı. Tekrar geldikleri için tüm gruba teşekkür ediyorum. Görüyorum ki, Trockyablues grubuna olan ilgi oldukça fazla. Bu nedenle ayda iki kez bile gelmelerini isteyebiliriz.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.