Klasik Müzik Konserinde Barış Çağrısı

Klasik Müzik Konserinde Barış Çağrısı
Beylikdüzü Belediyesi’nin ‘Beylikdüzü Klasik Müzik Günleri’ adı altında bu yıl ilkini düzenlediği etkinlikte konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Sanatla ve sanatçıyla bizler barış istiyoruz” diyerek çağrıda bulundu.
Beylikdüzü Belediyesi'nin 'Beylikdüzü Klasik Müzik Günleri' adı altında bu yıl ilkini düzenlediği etkinlikte konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Sanatla ve sanatçıyla bizler barış istiyoruz" diyerek çağrıda bulundu.

Beylikdüzü Belediyesi yaşam kalitesini yükseltmek ve vatandaşların huzurunu sağlamak için sanatsal etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Türkiye'nin en önemli baritonlarından Eralp Kıyıcı ve yeni kuşağın sopranosu Aslı Akar'ın piyanist Duygu İnandık eşliğinde verdiği şan konseri ile 'Beylikdüzü Klasik Müzik Günleri' etkinliğinin açılışı yapıldı. Açılış programına Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra aralarında sanatçılarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Eralp Kıyıcı ve Aslı Akar'ın seslendirdiği şan konseri davetliler tarafından beğeni ile izlenerek tam not aldı. Etkinlik hakkında konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Beylikdüzü klasik bu sene ilk olarak başlattığımız bir sanat etkinliktir. Tabi dünya literatüründe klasik müziğin bambaşka bir yeri var. Toplumun dünya gelişiminde en fazla değer bulan bir müzik dalı diyebiliriz. Beylikdüzü gibi markalaşmaya çalışan ve kalitesiyle dünyada ses getirmeye çalışan bir ilçede de böyle bir sanat etkinliği kaçınılmazdı. Biz uzun süren düşünceler sonrası 2015 yılını müzikle ilgili es geçmek istemedik" dedi.

"SANATIN BARIŞA, SEVGİYE VE HUZURA BÜYÜK KATKI SAĞLADIĞINI ANLATMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Başkan İmamoğlu, "Bu işin ustalarından yola çıkarak ince eleyip sık dokuyup çok değerli sanatçıların davet edildiği etkinliği bu sene üç performans olarak düzenledik. Bu etkinliği Beylikdüzü'nde bulunan sahillerde, korularda ve en son olarakta daha geniş bir kitleye ulaşmak için etkinlik alanımızda yapacağız. Böyle değerli bir müzik dalının İstanbul halkıyla buluşması adına ilk adını atmış olacağız. Bizim insanımız müziğe yatkınlığı var o yüzden umuyorum bu etkinliğe talep daha fazla olacaktır. Sanatın barışa, sevgiye ve huzura katkı sağladığının ispatı olacaktır" diye konuştu.

"SANATLA VE SANATÇIYLA BİZ BARIŞ İSTİYORUZ"

Sanatçılara plaket vermek için sahneye çıkarak konuşma yapan Başkan İmamoğlu, "Kötü olayların ardından kapılar kapansın ve karanlık günler olsun diyorlar. Bunu Türkiye'yi sevmeyenler istiyor. Az önce notlardan sözlerden aslında haykırışlar dinledik, aslında ağıtlar ve sevgiye çağırışlar dinledik. Dolayısıyla ben bu sanatçıların dilinden duyduğum güzel namelerle bütün Türkiye'ye sesleniyorum. Biz ısrarla ve inatlar, sanatla ve sanatçıyla sevgiyi, huzuru barışı istiyoruz. Beylikdüzü'nden bütün Türkiye'ye bu duygularla selam olsun" şeklinde konuştu. Başkan İmamoğlu'nun barış çağrısında bulunması vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.

'Beylikdüzü Klasik Müzik Günleri' isimli etkinliğin ikinci gününde 26 Ağustos Çarşamba günü Koruda Klasik 'Şarkılar Neyi Söyler?': Deneyimli Bas Mithat Karakelle'nin hem anlatıp hem söyleyeceği eğlenceli bir konser ile devam edecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.