KÜÇÜKÇEKMECE “HÜNERLİ ELLER ÇARŞISI’NA” KAVUŞUYOR

KÜÇÜKÇEKMECE “HÜNERLİ ELLER ÇARŞISI’NA” KAVUŞUYOR
Sosyal belediyecilik faaliyetlerine aralıksız devam eden Küçükçekmece, kadınlara , kendi yaptıkları el emeği göz nuru ürünlerini satma imkanı sunmaya hazırlanıyor. “Beşik sallayan eller, gün gelir dünyayı sallar” şiarı ile kadına verdiği değeri her zaman

Küçükçekmece Belediyesi, Atakent Kültür Merkezi Karşısında faaliyete geçirilecek  'Hünerli  Eller Çarşısı'nda ihtiyaç sahibi kadınlar bir taraftan  sosyalleşirken bir yandan da  aile ekonomisine katkısını artırabilecek. Çarşıda ayrıca zamanını değerlendirerek , el sanatları kurslarında tecrübe sahibi olan kadınların ürettikleri ürünler de görücüye çıkacak.


Kendi yaptıkları ürünleri hiçbir ücret ödemeden açılan 'Hünerli  Eller Çarşısı'nda  satma imkanı bulacak kadınlar, hem aile bütçelerine destek  olacak hem de verdikleri emeğin karşılığını alacak.


Küçükçekmeceli kadınlara umut dünyasının kapılarını açan Hünerli Eller Çarşısı’nda toplamda 24 dükkan yer alacak. Her biri 4 metrekare olan  dükkanlarda  kadınlar,  belirlenen takvim aralığında; ahşap boyama, takı tasarım, ebru, keçe işi, resim, cam süsleme, çini, mefruşat, çeyiz ürünleri, taş sanatı,  kokulu mum- sabun, Alüminyum folyo,  animegurmi  (örgü oyuncak)  ve daha birçok  kategoride emek verdikleri ürünleri satabilmenin  mutluluğunu yaşayacak.


Her biri farklı tarzda ve içerikte hazırlanacak dükkanlardan  4 tanesi ihtiyaç sahibi engelli aileler için tahsis edilecek.

Çarşıyı ziyarete gelenler dükkanlardan gözleme, pasta börek,  ev yapımı tarhana, salça,  reçel, mantı ve erişte gibi yöresel ürünleri de yerinde tatma fırsatı bulabilecek. 


El emeğinin ve göz nurunun merkezi olacak çarşıda sanat galerisi, kafeterya, çocuk oyun alanı bulunacak.

Esnafının tamamının kadın olduğu Hünerli Eller Çarşısı’nda bulunan etkinlik alanı yıl içerisinde renkli gösterilere sahne olacak.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.