KÜLTÜR ELÇİSİ MAJDA MARİA

KÜLTÜR ELÇİSİ MAJDA MARİA
Macar Ulusal Günü; Cumhuriyet Haftası ve Aşık Veysel’in 123. Doğum günü ile birlikte Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezinde düzenlenen Majda Maria konseriyle kutlandı.

Avcılar Belediyesi ve İstanbul Macar Kültür ve Dostluk Derneğinin birlikte hazırladığı, ‘Macar Ulusal Günü’nün kutlandığı gecede Majda Maria rüzgârı esti. Türk - Macar Halk Müziği'nin günümüzdeki en seçkin seslerinden biri olan Majda Maria ve İstanbul Macar Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Dr. Erdal Şalikoğlu’nun da konuk sanatçı olarak sahne aldığı konserde; Yunus Emre, Pir Sultan Abdal ve Aşık Veysel'in türkülerinin yanı sıra Balkan ezgileri de dinleyicileri mest etti.

KONSERE İLGİ YOĞUNDU

Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe Avcılar halkı yoğun ilgi gösterdi. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli de düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmasında, Macar sanatçı Majda Maria’nın konser verdiği haftanın Türkiye ve Macaristan tarihinde büyük önemi bulunduğunun altını çizerken, aynı zamanda Türk Halk Ozanı Aşık Veysel’in 123. doğum gününe denk gelmesi nedeni ile çok önemli olduğunu söyledi. Türklere ve türkülere sevdalandığını belirten Majda Maria, konser sonrası yaptığı konuşmasında Türk Macar halkları arasında kültür elçisi olmak istediğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.