KÜLTÜR-SANAT SEZONUNA NEŞET ERTAŞ’LI AÇILIŞ

KÜLTÜR-SANAT SEZONUNA NEŞET ERTAŞ’LI AÇILIŞ
Küçükçekmece Belediyesi, 2019 Kültür-Sanat sezonuna Bozkırın Tezenesi, usta halk ozanı Neşet Ertaş ile merhaba dedi. Küçükçekmeceliler açılışa yoğun ilgi gösterdi.
Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen sezon açılışı ve Neşet Ertaş’ ı anma programına, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve çok sayıda kültür sanat sevdalısı Küçükçekmeceli vatandaş katıldı. Yüzlerce Küçükçekmeceli sanatsever usta sanatçıyı şarkılarını söyleyerek andı. 

“ANADOLU’YU UNUTMADAN DÜNYAYI SEYREDECEĞİZ”

Programda söz alan Temel Karadeniz, “Büyük usta Neşet Ertaş programıyla kültür-sanat sezonumuza başlıyoruz. İnşallah sezonumuz da Anadolu toprakları kadar zengin olur. İnşallah Anadolu’yu unutturmadan dünyayı seyredeceğiz. Büyük ustanın da söylediği gibi özümüzü kaybetmeyeceğiz” dedi.  Küçükçekmece’nin etkinlikleriyle sesini duyurduğunu belirten Coşkun Yılmaz ise, “İnşallah bundan sonra çok daha güzel etkinliklere tanık olacağız” diye konuştu. Konser sonunda ise Temel Karadeniz ile Coşkun Yılmaz sanatçılara teşekkür ederek, çiçek takdim etti. 

HEP BİR AĞIZDAN EŞLİK ETTİLER

Türk Halk Müziği sanatçıları, İsmail Altunsaray, Fatma Aydoğan ve Erkut Özkan ise anma programında en sevilen Neşet Ertaş eserlerini seslendirdi. Ayrıca konser öncesinde bozkırın tezenesi Neşet Ertaş’ ın hayatını anlatan kısa bir video gösterildi. Zahidem, Gönül Dağı, Tatlı Dile Güler Yüze, Karadır Bu Bahtım Kara, Acem Kızı, Ah Yalan Dünya, Neredesin Sen gibi sevilen Neşet Ertaş eserlerine hayat veren sanatçılara Küçükçekmeceliler de hep bir ağızdan eşlik etti. Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’ni hınca hınç dolduran Küçükçekmeceliler unutulmaz bir müzik akşamı yaşadı. 

30’UNA KADAR CKSM’DE

Ayrıca Neşet Ertaş’ın hayatından kesitlerin yer aldığı belgesel sergi sanatseverlerle buluşturuldu. Neşet Ertaş’ın hayatını Kırşehir, TRT, İstanbul, Almanya Yolculuğu ve İzmir olmak üzere 5 kesitte anlatan sergide usta ismin fotoğraf kareleri, hakkında çıkan kitaplar, haber, yazı ve makaleler sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Neşet Ertaş Belgesel sergisi 30 Kasım’a kadar CKSM’de ziyaret edilebilir.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.