Kültürler çalgılarda yaşıyor!

Kültürler çalgılarda yaşıyor!
18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, Volkan Yaran’ın 60 ülkenin müzik kültürünü yansıtan “Kültürler Çalgılarda Yaşıyor” sergisine ev sahipliği yapıyor.

Müzisyen Volkan Yaran’ın dünyanın dört bir yanından topladığı üflemeli, telli, yaylı, nefesli ve tuşlu türdeki çalgılar Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde sergileniyor.

 

60 ülkeden 300 çalgı

 

Sergi açılışında konuşan Volkan Yaran, Büyükçekmece festivalinin uluslararası festivaller alanında bir marka olduğunu belirterek şunları söyledi; “18 yıldır yaklaşık 60 ülkeye ait sayıları 300’ü bulan bu çalgı koleksiyonunu büyük bir heyecanla toplamaya çalıştım. İleri de hayalini kurduğum bir çalgı müzesi düşüncesiyle yoluma devam ediyorum. Umarım çocuklarımızın dünya müzik kültürlerini yansıtan bu çalgıları yakından tanıma fırsatı olur.

 

“Festivalimizi yakından ilgilendiriyor”

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali içerisinde ilk defa yer alan ve benimde çok ilginç bulduğum, 60 ülkenin müzik kültürünü yansıtan bu çalgıların bu festivalde sergilenmesi bizim festivalimizi de yakından ilgilendiriyor. Gelecekte bu çalgıların yer aldığı bir müze kurma düşüncesi de yine bu festivali ilgilendiriyor. Çünkü bu festival kültür ve sanat festivalidir ve bir dünya festivalidir. Volkan Yaran’a festivale katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”

 

Katılım yoğun oldu

 

Açılış törenine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün yanısıra Türkiye Halk Oyunları Federasyonu, Türk Folklor Kurumu ve Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komitesi Başkanı H. Gürhan Ozanoğlu, Uluslararası Dans Federasyonu (FIDAF) Genel Sekreteri Park Yang Kyu ve yabancı ülkelerin sanat elçileri de katıldı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.