Macaristan’a Büyükçekmece damgası

Macaristan’a Büyükçekmece damgası
Macaristan’da düzenlenen “Association Of The Hungarian Folk Artists” festivaline katılan Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi’nin sergilediği eserler büyük ilgi çekti.
 Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de 16-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen “Association Of The Hungarian Folk Artists” festivaline katılan Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi, el sanatları dalında ortaya koyduğu eserlerle ülkemizi en iyi şekilde temsil etti.

Büyükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde yer alan Halk Akademisi, El Sanatları dalında ebru, sıcak cam, takı tasarımı ve kumaş baskısı branşlarında birbirinden özel eserler sergiledi. Türk kültür ve sanatının bütün inceliklerini taşıyan eserler festivale katılan diğer ülkeler tarafından büyük beğeni topladı. 

Büyükelçi Fakıllı teşekkür etti

Büyükçekmece Belediyesi ekibini kabul eden Budapeşte Büyükelçimiz Şakir Fakıllı, Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi’nin festivalde ortaya koyduğu eserlerle ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğini belirterek teşekkür etti. Büyükçekmece Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Rıdvan Orhan’da Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün selamlarını ileterek, Büyükelçi Fakıllı’ya Mimarsinan’ın eseri tarihi Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü’nün maketi ile Halk Akademisi sanatçılarının yapmış olduğu işlemeli kaftan armağan etti. Rıdvan Orhan, Büyükelçi Fakıllı’ya 15. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve sanat Festivali hakkında da bilgi verdi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.