'Manşetlerle Atatürk'sergilendi

'Manşetlerle Atatürk'sergilendi
Büyükçekmece Belediyesi ve Aydın Üniversitesi işbirliği ile açılan 11 Kasım 1938 tarihli gazete sayfalarının yer aldığı “Atatürk” konulu sergi beklenenin çok üstünde ilgi gördü.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının ardından 11Kasım 1938 tarihinde yayınlanmış olan gazetelerden oluşan arşiv sergisi Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı.

Sergiye ilgi yoğundu

Atatürk’ün ölümünün 76. yıldönümünde İstanbul Aydın Üniversitesi ve Büyükçekmece Belediyesi iş birliği ile ‘11 Kasım 1938 Tarihli Gazete Manşetlerinde Atatürk’ isimli sergi açıldı. Atatürk’ün ölümünden bir gün sonra yayınlanan gazetelerden toplanan arşiv sergisinin açılışına Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Gazeteci-Yazar Yılmaz Özdil, Tiyatro Sanatçısı Müjdat Gezen ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışın ardından sergiyi gezerken duygulandığını ifade eden Müjdat Gezen, sergi için Büyükçekmece Belediyesine teşekkür etti.


“Sonsuza kadar yaşayacak”

Aydın Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi Araştırma ve Uygula Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Zerrin Günal sergi açılışında yaptığı konuşmada, sergiye karşı gördüğü ilgi ve atmosferden çok etkilendiğini belirterek şunları söyledi: “Yokluğunu değil, aslında varlığını kudretle ve kuvvetle idrak ederek sonsuza kadar yaşatacağımız, Mustafa Kemal Atatürk’ün 11 Kasım 1938 günü gazetelere yansıyan o hazin ve değişik atmosferi yansıtan arşivi sizlerle paylaşmak istedik. İstanbul Aydın Üniversitesi olarak bu sergiyi ilk kez geçen yıl düzenlemiştik. Bu tür sergilerin halkla da paylaşılması gerekiyor. Sergiyi Büyükçekmece’de de açmamız için bizi davet eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum.”



Hangi lidere nasip olur?

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Aramızdan ayrılışının 76’ıncı yılında anladım ki, artık bu millet Atatürk’ü çok daha iyi anlamaya başladı. Deneme yanılma yöntemiyle unutturmaya çalışanlar başarılı olamadı. Bir sene öncesine kadar Atatürk’ün adını ağzına almayanlar, son bir yıldır yeniden Atatürk demeye başladılar. Son 3 yıldan bu yana baktığımızda, 10 Kasım günü Cumhuriyet Meydanı’nda anma törenine katılanların sayısı sürekli artış gösteriyor. Bugün de gördük ki, büyük insan, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmaya gelenlerin sayısı 3 kat artarak büyümüştür. 76 yıl sonra hangi lidere nasip olmuş bu şekilde ayakta kalabilmek?”

Sergiye katılan vatandaşlar duygulandıklarını belirterek, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’e teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.