Mübadele Müzesi’nin ziyaretçileri eksik olmuyor

Mübadele Müzesi’nin ziyaretçileri eksik olmuyor
Türkiye'nin ilk göç ve mübadele temalı Çatalca Mübadele Müzesi ziyaretçi akınına uğruyor. Müzeyi öğrenciler, okullar kadar turizm şirketlerinin getirdiği turist grupları da ziyaret ediyor.

1923 yılında imzalanan Lozan Anlaşması çerçevesinde Yunanistan'dan Türkiye’ye göç eden Türklerin beraberinde getirdikleri eşyalardan oluşan Çatalca Mübadele Müzesi’ne ilçe içinden olduğu kadar ilçe dışından da ziyaretçiler geliyor.

Geçmişe yolculuk

Lozan Mübadilleri Vakfı, Çatalca Belediyesi ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı desteğiyle açılan mübadillerin bağışları ve özel koleksiyonlardan oluşan müzede kuru lavantayla korunmuş çeyizlik eşyalar, gelinlikten yatak örtüsüne kadar el işi peşkirler, danteller ve giysiler yanı sıra el dokuması eşyalar, ipek gelin çarşafları, üzeri kanaviçe işli misafir odası örtüleri, perdelik pamuklu kumaşlar, yastık yüzleri, yastık kılıfları, duvar süsü olarak kullanılan panolar, yatak etekleri, raf, masa ve sandık örtüleri dikkati çekiyor. Müzik aletleri, el yazması bir nota, çatal bıçak gibi mutfak eşyaları, tapu belgeleri ve aile fotoğraflarının da yer aldığı müzeyi ziyaret edenler adeta zamanda yolculuk yaparak geçmişe doğru bir gezinin içinde buluyor kendini.

Müzenin son ziyaretçileri Kestanelik Ortaokulu Okul Müdürü Salih Kasap, Türkçe Öğretmeni İrem Ürer ve 6-B sınıfı öğrencileri, Gökçeali 15. Mekanize Tugayı askerleri ve Turizm Şirketlerinin getirdiği ziyaretçiler oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.