MÜZİK VE DANSIN KLASİK YORUMU BÜYÜLEDİ

MÜZİK VE DANSIN KLASİK YORUMU BÜYÜLEDİ
3. Beylikdüzü Klasik Günleri’nin ilk etkinliği “Ay Işığı Şarkıları” konseri ile başladı. Üç başarılı tenorun Yaşam Vadisi’nde verdiği konserle Beylikdüzü halkı, müzik ve dansın muhteşem uyumuna tanık oldu.“İstanbul’un sanat damarlarını genişletiyoruz” diy

Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği 3. Beylikdüzü Klasik Günleri başladı. Beylikdüzü Klasik, Yaşam Vadisi Sahnesi’nde  “Ay Işığı Şarkıları” konseri ile açılış yaptı. Tenorlar Aykut Çınar, Şenol Talınlı ve Ayhan Uştuk; ilçe sakinleri için müthiş bir performans sergiledi. Solistlere piyanoda Esra Poyrazoğlu Alpan’ın eşlik ettiği konserde aryalar, napolitenler ve türkülerin yanı sıra Mozart ve Bach eşliğinde yapılan genç yeteneklerin hip hop dansı beğeni topladı. “Mazi Kalbimde Yaradır, Kalbe Dolan Bakış Unutulmaz, İntizar, Hekimoğlu, Çökertme” gibi sevilen nostalji parçalara ve türkülere vatandaşlar da eşlik etti. “Ben sana doyamadım, doysun kara topraklar” sözlerini içeren eser icra edilirken, sahneye Atatürk fotoğrafı yansıtıldı. O an, vadideki coşku görülmeye değerdi, alkış dakikalarca sürdü.

 

İmamoğlu, Çiçek ve Plaket Takdimini Hıncal Uluç İle Birlikte Yaptı

 

Beylikdüzü Klasik’in ilk gününü heyecan içinde karşıladıklarını belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,  “Vadi ile İstanbul’un nefes borularını açıyoruz. Beylikdüzü Klasik de Eylül ayındaki Caz Günleri gibi, 30 Ağustos’la başlayan Barış ve Sevgi Buluşmaları gibi İstanbul’un sanat damarlarını genişletiyor. Beylikdüzü’nün böyle bir özelliği var. Bir hafta boyunca Klasik Müziğe doyacaksınız. Tüm dostlarımıza ve Sanat Yönetmenimiz Figen Ayhan Karakelle’ye teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Beylikdüzü’nün daima özgür, daima mutlu olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Mutluluk olmazsa adalet olmaz. Biz burada adaletin de temsilcisi bir kent olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi. Program sonunda konseri dinlemeye gelen Hıncal Uluç’u da sahneye davet eden Başkan İmamoğlu, sanatçılara plaket ve çiçek takdimini Uluç ile birlikte yaptı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.