ÖĞRENCİLER, HEYKELTIRAŞLARA TAŞ ÇIKARTTI

ÖĞRENCİLER, HEYKELTIRAŞLARA TAŞ ÇIKARTTI
Beylikdüzü Belediyesi organizasyonu ile 1-31 Ekim tarihleri arasında devam eden Beylikdüzü 1. Uluslararası Heykel Festivali alanını ziyaret eden Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, hem usta heykeltıraşların çalışmalarını izledi hem de kendileri
İlçeyi açık hava müzesi haline dönüştürme amacı taşıdıklarını belirten Beylikdüzü Belediyesi, sanatın her dalını ilçenin tüm noktalarına yaymayı hedefliyor. Nitekim Beylikdüzü’nde ilkinin başladığı 1. Uluslararası Heykel Festivali, tam tamına 5’i Türk, 5’i yabancı 10 usta heykeltıraşın 1 ay boyunca devam edecek çalışmaları ile gerçekleşiyor.

Festival sonunda ortaya çıkacak sanat eserleri, Beylikdüzü’nün muhtelif sokaklarında vatandaşların seyrine de sunulacak.

 Küçük Heykeltıraşlara Örnek Oluyorlar

 Barış Mahallesi, Eğitim Vadisi Bulvarı alanında süren çalışma alanını ziyaret eden ilçenin tek güzel sanatlar lisesi olan Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, yapılan eserleri yakından inceledi. Derslerde gördükleri teorik bilgilerin yanı sıra heykelciliğin pratik uygulamalarını da kendi gözleriyle izleme fırsatı bulan lise öğrencileri ideallerine bir adım daha yaklaşmış oldu.






 Gençleri yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendiren Heykeltıraş Evrim Kılıç, Beylikdüzü Belediyesi tarafından heykel sempozyumun yapılıyor olmasının çok anlamlı olduğunu belirterek, “Sanatla iç içe olmak isteyen küçük heykeltıraşlar için de güzel bir başlangıç olacaktır. Daha önce bunun örneklerini gördük.

Böyle sempozyuma katılan gençler hayata farklı bir gözle bakmaya başladılar.  Belediye de buna iyi bir öncülük yapıyor” diye konuştu.

 “Mesleğimiz İçin İyi Bir Fırsat”

 Heykeltıraşın heykel yapmada kullandığı aleti bizzat alarak, heykel yapmayı kısa da olsa deneyimleyen lise 11. Sınıf öğrencisi Kadircan Filiz, “Okulumuzda bize çok faydalı olacak eğitimler alıyoruz. Bugün buraya gelme amacımız heykellerle tanışmak. Bu mesleğim için ileriye dönük iyi bir fırsat.

Ben de az önce deneme fırsatı buldum” dedi. Bir başka öğrenci Karina Tabaşnikova ise, “Heykelle geçen sene tanıştım. Kil ile başladık. Okulumuz bu derece uygulamalar yapabileceğimiz alt yapıya sahip değil. Biz de bu nedenle bu alanı gezip görmeye geldik. Gelecekte hobi ya da özel ilgi alanı olarak heykel de yapabilirim” diye konuştu.

Ziyarette başkan yardımcıları, başkan danışmanları ve birim müdürleri de yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.