Rapunzel ile tarihi canladırdılar

Rapunzel ile tarihi canladırdılar
İstanbul Tarih Koleji; efsanelerin ve masalların yaşatılması amacıyla "Tarihte Masal Festivali" düzenledi. Festivalin amacının "Günümüz teknolojisi ile başı dönen çocuklarımıza, kitapların tanıtılması Türk ve dünya masallarının, gelecek kuş

Tarih Koleji'nde  gerçekleştirilen festivalde masal kahramanları  öğrenciler tarafından canlandırıldı. Festivalin açılışı Eyüp Kaymakamı tarafından yapıldı.


 

Rapunzel'den masallar

 

 Konuk okulların müzik dinletisi ile karşılandığı festivalde öğrenciler Rapunzel’in Masalını dinlediler, sekiz metrelik sarı saçları önünde fotoğraf çektirdiler. Masal kahramanları kostümleri ile kitap takası yaptılar. Getirdikleri kitapları “Okuduğun Kitabı Bırak Uzakta Minik Ellere Kavuşsun” sloganı ile Kitap Ağacı oluşturdular. İhtiyacı olan bir okulumuza kitaplar gönderilmek üzere paketlendi. Sevdikleri kitaplara kendi elleriyle ayraç yapan çocuklar Anne-Çocuk köşesinde anneleri ile birlikte kitap okudular, boyama yaptılar. Türkçe masal çadırında masalcı ablalarından Anadolu’dan masallar dinlediler. İngilizce ve Almanca masal çadırlarında dünya masallarına yolculuk yaptılar.




Çocuklar kostümleri ile tarihin masal sayfalarında gezinti yaparken Kırmızlı Başlıklı Kız kostümlü masal kahramanlarının anneannesine götürdüğü kurabiyeler ile karınlarını doyurdular. Bütün masal kahramanları tarihin içinde bir görsel şölen sergilediler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum