RİTA DİKİCİ’DEN ‘BİR HİKAYE’

RİTA DİKİCİ’DEN ‘BİR HİKAYE’
Klasik anlayışı ve günümüz modern yaşamını birleştirerek, resimlerini şekillendiren ressam Rita Dikici, Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde 2. kişisel sergisini sanatseverlerle buluşturdu.

Resimlerinde farklı karakterlere rol vererek, kurgu çalışmalar gerçekleştiren Dikici’nin ‘Bir Hikaye’ isimli sergisinin açılışına Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da katıldı.
‘BİR ROMANIN PARÇALARIYIZ’
Açılışta yaptığı konuşmada ‘Hayat bir roman ve her birimiz bu romanın parçalarıyız.’ sözleriyle resimlerinde vermek istediği mesajı dile getiren Rita Dikici, Bakırköy Sanatçılar Derneği’nde sanatsal aktivitelerine başladığını ifade ederek, ‘ Sergideki eserlerim, 6- 7 yıllık çalışmalarımın ürünüdür. Bir resme baktığım zaman bir hikâyesi olmalı, bir şeyler anlatmalı diye düşünüyorum. Bu sebeple resimlerin hepsinde bir mesaj yakalamak mümkün.’ diyerek, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a katkılarından dolayı teşekkür etti.
Sanatçıyı tebrik eden Yeniay da eserlerin her birinin renk, ışık ve objelerin yerleştirilmesi bakımından farklı güzellikler taşıdığını ifade ederek, tüm sanatseverleri sergiye davet etti.
Rita Dikici’ nin doğa ve insan formlarından oluşan yağlı boya çalışmaları, 15 Mart’a dek HKSM’ de izlenebilir.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.