“Seni Seviyorum Türkiye” oyunu Lefkoşa’da sahnelendi

“Seni Seviyorum Türkiye” oyunu Lefkoşa’da sahnelendi
Lefkoşa Türk Belediyesi’nin sunduğu 16. Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde Bakırköy Belediye Tiyatroları, “Sherlock-Hamid” oyunundan sonra bu kez de “Seni Seviyorum Türkiye” oyununu sahneledi.

YDÜ AKKM’de 18 Eylül Salı gecesi saat 20:30’da sahnelenen Ceren Ercan’ın yazdığı,Yelda Baskın’ın yönettiği tek perdelik oyunu Başbakan Tufan Erhürman, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay da izledi.                                                                                     

5 kişinin İstanbul’da bir çamaşırhanede kapalı kalması ile hem üstü kapalı bir sorgulamaya maruz kalmalarını hem de kişisel, toplumsal ve ülke şartlarından dolayı bu kişilerin Türkiye’de kalma ile gitme arasındaki çizgide dolaşan “Seni Seviyorum Türkiye” oyunu toplumsal yaşama dair eleştiriyi sahneye koyuyor.Oyuncuların zaman zaman sahneden inip seyircilerin arasına karışarak tüm salonu bir sahneye dönüştürmesi oyunun interaktif bir yöntemle sürmesini sağlarken tiyatroseverler de oyuna dahil olmuş oldu. 

Karabiber, Yücesoy’a festival plaketi sundu

Oyun sonrasında oyuncular ayakta alkışlanırken LTB Kültür Sanat Şube Amiri ve Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber sahneye gelerek ekibi tebrik etti.                                          

Karabiber, iki oyunla festivale katılan Bakırköy Belediye Tiyatroları’na ve sahnede başarılı performanslar ortaya koyan tiyatroculara teşekkür ederek Bakırköy Belediye Tiyatroları adına oyunda da rol alan Genel Sanat Yönetmeni Alican Yücesoy’a festival plaketini takdim etti.

 BAŞKAN KERİMOĞLU:TİYATROMUZUN BAŞARILI ÇALIŞMALARI SÜRECEK

 Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da bir açıklama yaparak Kıbrıs’ta sahnelenen iki oyunda emeği geçenleri kutlayarak şunları söyledi: “Bakırköy Belediye Tiyatroları oyunlarının gerek yurt içinde gerekse yurt dışında çok önemli festivallerde yer almasından dolayı çok gururlanıyoruz. Kendi kültür merkezlerimizde kapalı gişe oynayan oyunlarımızın yurt içi ve yurt dışında da değişik sahnelerde sahnelenmesi ve oralarda da büyük beğeni ile izlenmesi  bizi mutlu etmektedir. Bakırköy’ü sanatın başkenti yapma iddiamızın gereği olarak sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceğiz.”



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.