Süheyl ve Behzat Uygur'a anlamlı ödül

Süheyl ve Behzat Uygur'a anlamlı ödül
Süheyl ve Behzat Uygur’a, babalarının adını taşıyan sahnede Atatürk heykelciği
SÜHEYL ve Behzat Uygur, babaları tarafından yıllarca başarı ile oynadığı ‘Marko Paşa’ isimli oyunu, İstanbul Avcılar'da babalarının adı verilen amfi tiyatroda sahneledi.

Avcılar Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında Gümüşpala Mahallesi’ndeki Paşaevli Parkı’nda bulunan Nejat Uygur Sahnesi’nde Türk tiyatrosunun komedi dalındaki en büyük ustalarından Nejat Uygur tarafından uzun yıllar başarıyla sahnelenen 'Marko Paşa' isimli oyun sahnelendi. Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından, günümüze uyarlanan oyunda Şahnaz Çakıralp, Uğur Babürhan, Leyla Yüngül, Önder Keskin, Burcu Afşin, Ömer Yılmaz ve 15 yıl aradan sonra tekrar sahnedeki yerini alan Nejla Uygur rol aldı.

MARKO PAŞA’DA MUSTAFA SARIGÜL’E GÖNDERME

Oyunun bir sahnesinde Frederic Chopin'in cenaze marşının çalındığını duyan iki oyuncu Şişli Belediyesi eski Başkanı Mustafa Sarıgül’ün de gelebileceğini belirterek gönderme yaparken bu espri uzun süre alkışlandı. Bir başka sahnede paşanın elindeki baston ‘Selfie çubuğu’ gibi kullanılmak istenmesi kahkahalara neden oldu.

Kostüm tasarımı Sadık Kızılağaç’a, besteleri Afife Jale ödülüne sahip Serpil Günseli’ye, şarkı sözleri, dekor tasarımı ve yönetmenliği Uğur Babürhan’a ait 2 perdelik oyun uzun süre ayakta alkışlandı. İki sanatçı geçen yıl yaptıkları öneriyi kabul edilerek bu sahneye ‘Nejat Uygur’ adının verilmesini sağlayan Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli’ye teşekkür etti. Oyunu izleyen Başkan Benli, Uygur kardeşleri kutlarken, ilçeyi sanat ve sanatçı merkezi yapmak amacıyla Avcılar'da konservatuar kurduklarını anlattı. Benli’nin teşekkür ederek verdiği ilçedeki Atatürk anıtını simgeleyen heykelciği alan iki oyuncudan Süheyl Uygur, “Nejat Uygur Sahnesi’nde Atatürk heykelciği almak bizim için büyük onur" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.