Tablolar İstanbul'u anlattı

Tablolar İstanbul'u anlattı
Beylikdüzü 3. Uluslararası Resim Çalıştayı sona erdi.
“Tabloların her biri sadece Beylikdüzü için değil, İstanbul için bir hazine olacak” diyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylicium AVM’de gerçekleşen Beylikdüzü Belediyesi 3. Uluslararası Resim Çalıştayı’nı ziyaret etti. İstanbul’u en iyi yorumlayan sanatçı olarak bilinen Devrim Erbil de çalıştayın son gününde workshop düzenledi.
11-18 Kasım 2016 tarihleri arasında Beylicium AVM’de gerçekleşen Beylikdüzü Belediyesi 3. Uluslararası Resim Çalıştayı sona erdi. Çeşitli ülkelerden 18 ressamın katıldığı çalıştayda, sanatçılar İstanbul’u ve bölgeyi gezerek oluşturdukları fikirleri tuvale aktardı. Organizasyon, Ekrem Kutlu’nun Küratörlüğünde gerçekleşti. Ayrıca eserlerinde İstanbul’u en iyi yorumlayan sanatçı olarak bilinen Devrim Erbil de bir workshop düzenleyerek çalıştayın finalini yaptı.


“Değerli ve etkileyici tablolar var”

Çalıştayı ziyaret eden ve sanatçıların yaptıkları eserleri inceleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Değerli ve etkileyici tablolar var. Çalıştayın her defasında yukarıya çıkan bir kimliği var. Bu sene İstanbul teması çalışıldı. Bence her birisi sadece Beylikdüzü için değil, İstanbul için bir hazine olacak.” diye konuştu.
Seneye Kitap Fuarı’ndaki Artist bölümünde Beylikdüzü sergisini açmak istediklerini ekleyen İmamoğlu, “Ayrıca birkaç sene sonra Türkiye’nin en zengin resim galerisine sahip belediye olmak istiyoruz.” dedi.

Vatandaşın beğenisine sunuldu

Çalıştıya katılan sanatçılar ise şöyle: Türkiye’den Osman Zeki Demirkale, Evrensel Baş, Abit Güner, Ekrem Temizer, Hülya Aksoy, Adil Ocak, Hasan Mutlu, İsmet Yedikardeş, Müfit İşler, Mısır’dan TaherAbdelazeem, Güney Kore’den ClemensBeungkunSou, Lihtenştayn’dan Martin Wohlwend, Hindistan’dan RishiKapil, İtalya’dan AniaSwoboda, Gürcistan’dan NinoGogolishvili ve Polonya’dan DariuszPrzewiezlikowski. Tamamlanan tablolar 18 Kasım Cuma günü açılan sergi ile vatandaşın beğenisine sunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.