Tarihi Kervansaray zanaatkarları ağırlıyor

Tarihi Kervansaray zanaatkarları ağırlıyor
Birbirinden eşsiz ve değerde zanaat ve zanaatkarın buluştuğu 4. Uluslararası El Sanatları “Atölye Bayramı” sergisi törenle kapılarını açılıyor.

 15. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yer alan Uluslararası El Sanatları Atölye Bayramı Kültürpark tarihi Kervansaray’da düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

Zanaatkarlar bir araya geldi

 15. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde “Atölye Bayramı” ile Geleneksel Türk El Sanatları tüm dünyaya tanıtılırken, farklı ülkelerin geleneksel el sanatlarını tanımayı ve o ülkelerden gelen el sanatları ustalarını Türk el sanatları ustaları ile bir araya getirmeyi de hedefliyor.

Her yıl olduğu gibi, dünyanın ve ülkemizin dört bir yanından gelen zanaatkarların ülkelerine özgü el sanatları ürünlerinin yer alacağı serginin yine çok büyük bir ilgi görmesi bekleniyor.

 

Sanata gönül vermiş ustalar…

 Geleneksel el sanatları, yüzyıllardır büyük bir çeşitlilik içinde toplumların duygularını ve sanatsal beğenilerini aktarma aracı olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Üretildikleri dönemin değer yargıları, din, kültür, sosyo-ekonomik gelişmeler o toplumun el sanatlarının biçimlenmesine de katkı sunmuştur” dedi.

Zamanla gelişerek ortaya çıktığı toplumun duygu ve kültürel özelliklerini yansıtmasıyla da “geleneksel” vasfını kazandığını belirten Başkan Akgün sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyanın farklı kültürlerini ve sanatın tüm renklerini buluşturduğumuz uluslararası festivalimizde, sanata gönül vermiş ve bunu yaşam biçimi olarak gören el sanatları ustalarını ağırlamak bizi mutlu etmektedir.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.