Tuvaldeki el izleri

Tuvaldeki el izleri
Resim ve mozaik sanatçısı Nurçin Alperden’in ‘El İzlerim’ adlı resim sergisi, Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde Küçükçekmeceli sanatseverlere kapılarını açtı.

‘Sanatın ve sanatçının yanındayız’
Açılışa katılan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek de, ilk kişisel sergisi olması dolayısıyla Nurçin Alperden’i tebrik ederek, Küçükçekmece Belediyesi olarak sanatın ve sanatçının bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da yanında olacaklarını ifade etti.
‘Kedileri resmederek başladım’
Kedileri resmederken büyük bir heyecan duyduğunu ifade eden sanatçı, resime başlamasında bu heyecanın önemli bir etken olduğunu ve bu sebeple ‘El İzlerim’ adlı sergisinde olan kedileri ve doğayı tuvale taşıdığını söyledi.
Doğadan kesitleri ve vitray çalışmalarını aynı sergide buluşturan Nurçin Alperden’in ilk kişisel sergisi ‘El İzlerim’,  20 Aralık’a kadar Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyaret edilebilir.
Nurçin Alperden Kimdir?
1961 yılında doğdu. Orta ve Lise öğrenimini Özel Çavuşoğlu Lisesi’nde tamamladı. 22 yıllık çalışma hayatı sırasında el işleriyle de uğraşan Alperden, emekli olur olmaz resim kursuna yazıldı. Türkiye’nin sayılı cam altı ressamlarından biri olan Emine Yedikuvvet’ ten 8 ay boyunca karakalem dersi aldı. Sonrasında Uluslararası Plastik Sanatlar üyesi ressam Pakize Eraslan’dan toz pastel dersleri aldı. 2009’da ise İSMEK’ de Mozaik Meyçem Ezengin’den Mozaik dersleri alan Nurçin Alperden, aynı zamanda tiyatroda oynamaya devam ediyor. Daha önce karma sergilerde yer alan Nurçin Alperden’ in ilk kişisel sergisi HKSM Sergi Salonu'nda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.