TÜYAP'A ALTERNATİF FUARA DEV DESTEK

TÜYAP'A ALTERNATİF FUARA DEV DESTEK
TÜYAP 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 12 Kasım'da başladı. Bu yıl fuardan çok fuar yönetiminin tercihleri ve fuara üç yıldır başvurmasına rağmen alınmadıkları için düzenledikleri kampanya ile TÜYAP’ı protesto eden Düz Yazı Yayınevi konuşuluyor.
Düz Yazı Yayınevi, 8 Kasım 2016 tarihinde başlattıkları bir kampanya ile yayınevinin şimdiye dek yayımladığı 26 kitabı %70 indirimle 100 liraya okurlarına ulaştırmaya başladı. Peki, ne oldu da yayınevi böyle bir kampanya düzenleyerek fuarı ve yöneticilerini protesto etti?

 

"KÜLTÜR AVCILIĞI YAPANLARA SESSİZ KALAMADIK!"

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Düz Yazı Yayınevi'nin kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Gürer "Biz bu fuara katılma arzumuzu ilgili mercilere üç yıldır iletiyoruz. Her sene 'yeni yayınevlerine yer veremiyoruz' yahut 'yerimiz yok' vb. açıklamalarla fuara alınmıyoruz. Bu sene fuar başlamadan 10 ay evvel başvurumuzu yapmış ve takibimizi sürdürmüş olmamıza rağmen aynı cevapla karşılaşınca, fuarı, davet gönderilen katılımcıları inceledik ve fuar alanının katılımın büyük sermayeli yayıncılar ile siyasal nüfuz sahibi olanlar arasında paylaştırıldığını gördük" dedi.

 

"BİZİMKİSİ PARA DEĞİL Mİ?"

Fuarın yayınevi seçtiğini ve bu gibi bir eleme sisteminin hangi ölçütlere göre yapıldığının araştırılması gerektiğini savunan Gürer "Fahiş bedellerle stant kiralanması hususu ayrı bir konu olmakla beraber biz bu maliyetlere katlanmayı da göze aldık. Amacımız okurlarımızla kitaplarımızı ve yazarlarımızı buluşturmaktı. Nitelikli edebiyata ve nitelikli okura değer veren bakış açımızı bu fuarda göstermek istedik. Gelin görün ki ciddiyetten uzak cevaplarla ötekileştirildik. Bizimkisi para değil mi? Standı kiralayıp karşılığında mandal vermiyoruz ki" diye konuştu.

 

KAMPANYA BÜYÜK İLGİ

Kampanyaya, TÜYAP'ın ayrıştırıcı ve kültür avcılığı yaklaşımını protesto eden okurların büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Gürer "Biz sadece kendi adımıza değil, bilakis kültür avcılığının kurbanı yapılan tüm yayınevlerinin adına sesimizi çıkardık. Bu haklı isyana okurdan ses geldi. Kampanyamıza destek gösterdiler ve gösteriyorlar. Açıkçası çocuk istismarı yaptığı çarşaf çarşaf ortaya çıkan vakfın yayın organıyla aynı alanda kültür satmayı da istemezdik! Bize okurlarımız sahip çıkacak ve inanıyoruz ki ilkeli duruşumuzu görmek istemeyenler, okurlarımızın desteğine mağlup olacaklar!" dedi. 

 

DOSTLAR VAR GAM YOK!

Kampanyaya gösterilen yoğun ilgi ile birlikte kampanyayı sosyal medyada destekleyen okurların "Tüyap'tan büyük okur var!" söylemine karşılık Düz Yazı Yayınevi "Dostlar var gam yok!" etiketiyle karşılık verdi. 

Gürer "Kampanyaya destek olan okurlarımıza kitaplarını göndermeye başladık, umarız bu destek artarak devam edecek ve biz de edebiyattan kazandığımızı nitelikli edebiyata harcamayı sürdüreceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.