Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapandı

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapandı
Beylikdüzü TÜYAP’da 11 gün önce açılan 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı bu akşam kapandı.
 Öğrenci ve öğretmenlerin 12- 20 Kasım tarihleri arasında kimliklerini göstererek ücretsiz ziyaret edebildiği fuara 750 yayınevi katıldı.



13 bin metrekarelik alanda ilk günden itibaren yoğun ziyaretçi akını olan fuarın son gününde yine büyük ilgi vardı. Fuarı web sayfasındaki rakamlara göre 558 bin kişi ziyaret etti. Binlerce kişi bugün saat 19.00'da kapılarını kapatan fuara gelmek için özellikle metrobüsü tercih etti. Öğrencilerin büyük bölümü sınavlara hazırlık kitaplarının olduğu stantları tercih ederken, çok sayıda okur da ilgi duyduğu yazarlarla tanışma, kitaplarını imzalama fırsatı buldu.

Eski Özel Kuvvetler Komutanı, Emekli Korgeneral ve MHP eski milletvekili Engin Alan, 'Benim Adım Engin Alan Bölünmeye Çeyrek Kala' kitabını imzalarken gazetecilere “Fuar çok güzel, geliyorlar gidiyorlar” demekle yetindi.


CHP İzmir Milletvekili gazeteci- yazar Mustafa Balbay da özellikle ‘Cumhuriyetin İkinci Yüzyılı’ isimli kitabını imzaladı. Balbay, fuarları yazarların okurla buluştuğu, karşılıklı kan dolaşımının oluştuğu mekanlar olarak nitelendirirken şöyle dedi:

“Tiyatro nasıl seyircisiz olmazsa yazar da okuyucu ile yüz yüze gelmeden olmaz. O yüzden ben bu kitap fuarlarını çok önemsiyorum. Bugün 7 saattir insanlarla sohbet ettik. Onlar Türkiye’nin sorunlarını anlattılar. Kimi çözüm yolunu önerdi, kimisi yeni yollar bulun dedi. Hakkaten çok güzel bir düşünce alışverişimiz oldu. Bence kitap okuyan insan ne olursa olsun en karamsarı bile konuşmasını ne yapmamız gerektiğini söyleyin bile bitiriyor mutlaka bir şey yapın diyordu. Bu yıl da geçen yıl da önceki yıl da yoktum Tabii 5 yıl önceki Silivri hayatım nedeniyle. Ama sonuç olarak sayımızın azlığı, çokluğu değildir önemli olan ışığın yanıyor olmasıdır. Bence her kitap bir ışık, her okur da onun düğmesidir. Okur okuduğunda onun düğmesi yanar. Okur da burada.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.