Yalvaç Ural Küçükçekmeceli öğrencilerle

Yalvaç Ural Küçükçekmeceli öğrencilerle
Kitaplarıyla çocukların gönüllerinde taht kuran, Türk çocuk edebiyatının önde gelen isimlerinden olan gazeteci, yazar Yalvaç Ural Küçükçekmeceli öğrencilerle buluştu.
Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘Çocuk Okur Yazar Buluşması’ kapsamında Küçükçekmeceli öğrencilerle bir araya gelen ünlü yazar Yalvaç Ural, ‘Akıllı, Minik ve Obur’ isimli eserini anlattı.
Ünlü oyuncu Görkem Yeltan’ın sunduğu programda, çocukları kedilere benzeten ve çocuklara hayvanları tanıtan Yalvaç Ural, kendine has üslubuyla öğrencilerle karşılıklı sohbet etti. Ural, çocuklara sorular sorarak, hikayeler anlattı. Söyleşi boyunca eğlenerek bilgilenen öğrenciler keyifli dakikalar geçirdi.
Program sonunda Yalvaç Ural, öğrencilerin getirdiği kitaplarını imzaladı.
Yalvaç Ural kimdir?
1945 yılında Konya'da memur bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Öğrenimini Anadolu'nun değişik il ve ilçelerinde sürdürdü. Kabataş Lisesi'nde başladığı lise öğrenimini İstanbul'da Atatürk Erkek Lisesi'nde tamamladı.
Lise yıllarında müzik ve edebiyata ilgi duydu.Yalvaç Ural, liseden sonra gazeteciliği meslek olarak seçti ve Milliyet Gazetesi'nde editör olarak çalışmaya başladı. Gazetecilik yaşamı çok sayıda farklı yayınevi ve gazetede sürdü. 23 yılda 25 çocuk dergisi yayımladı. Yurtdışında yayımlanan Türkçe dergilere katkıda bulundu. Yalvaç Ural'ın "Gölcüğü Küçük Avcılar" adlı öyküsü İngilizce'ye çevrilerek, 1996 yılında Oxford University Press tarafından ortaöğretim çocukları için hazırlanan "Dört Türk Öykücüsü" adlı kitapta yer aldı. 65 çocuk kitabı yayımlayan Yalvaç Ural, yetişkinler için dört kitap ve bir şiir kitabı yayımlamıştır. Çocuk edebiyatındaki çalışmaları ile yurtdışında da ünlenen Yalvaç Ural, Hollanda'daki 5. Uluslararası Çocuk şiir Festivali'nde, "Armonikanın Şairi", "Dünya Çocuk şiirinin şampiyonu" diye adlandırılmıştır.
Akıllı, Minik ve Obur
Bu bir masal kitabı. Türk çocuk edebiyatının önde gelen isimlerden Yalvaç Ural'ın okul öncesi ve ilkokulun ön sınıflarındaki çocuklar için hazırladığı masallardan biri. Akıllı Minik ile Obur’u, usta çocuk illüstratörü Betül Sayın resimlenmiş ve Yalvaç Ural'la birlikte özgün bir kitap oluşturmuşlardır.
Yalvaç Ural, çocukları ve onların dünyasını çocuk kalbiyle algılar. Diğer edebi ürünlerinde olduğu gibi, masallardan da çocuklarla ortak bir dünya kurar. Başarısının sırrı; dünyaya çocukların penceresinden, çocuklarla birlikte, zeki gözlerle bakmasındadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.