YAPTIĞI TABLOLARDAN SANAT ‘TAŞ’IYOR

YAPTIĞI TABLOLARDAN SANAT ‘TAŞ’IYOR
Türkiye’de bir ilke imza atan ve çakıl taşları ile resim yapan ünlü ressam Fehim İbrahimhakkıoğlu’nun “Çakıl Taşlarıyla Yarım Asır” isimli sergisi Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

Uzun yıllar İSMEK merkezlerinde çakıl taşlarıyla resim yapma yöntemi üzerine eğitmenlik yapan Ressam Fehim İbrahimhakkıoğlu, kendi birikimlerini izleyiciye sundu.

 “ÇAKIL TAŞLARINI BOYA OLARAK KULLANIYORUM”

 

Taşların bir araya gelmesiyle oluşan kompozisyonların eşsiz görüntülerine sahne olan serginin açılışında konuşan yarım asırlık sanatçı Fehim İbrahimhakkıoğlu, “Küçük yaşlarda resme başladım. Oyuncak olarak evdeki tuvallerle haşır neşirdik. Çünkü babam bu işle ilgileniyordu. Eğitmenlerim özgün olabilen kişilerin sanatçı olabileceğini söylüyorlardı. Ben de çakıl taşlarını suyun içinde görünce onlarla resim yapmayı düşündüm. Malzeme olarak kendime çakıl taşlarını seçtim. Ve boya olarak kullanmaya başladım” diye konuştu.

 

Özellikle yaptığı devlet adamları tablolarıyla dikkat çeken sanatçı şimdiye kadar 120 devlet adamını çakıl taşlarıyla resmeden sanatçının SKSM’deki sergisi, 18 Ocak’a dek görülebilir. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.