Yıldız Kenter'in ölümü sanat camiasını yasa boğdu

Yıldız Kenter'in ölümü sanat camiasını yasa boğdu
91 yaşındaki ünlü Tiyatrocu Yıldız Kenter, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kenter'in vefat haberini alan sevenleri sosyal medyadan paylaşımlarda bulundu.
Demet Akbağ
Canım hocam, ustam, Türk tiyatrosuna ve bizlere verdiğin emek için binlerce teşekkür. Adın gibi yıldızlar içinde uyu. Sonsuz saygı, sevgiyle..

Ali Poyrazoğlu

Gitti

Ama her oyunda

Öğrencileri ile bir parçası

Sahnelerde olacak

İyi uykular tatlı prenses

Türk Tiyatrosu’nun annesi

The rest is silence...

Orhan Aydın
Toprak yer aç bağrına. Yeri asla doldurulamaz bir yıldız uğurluyoruz.


Ayşegül Aldinç
Ah Yıldız Hanım’cığım... Duyunca içimden bi şey koptu. Çok üzgünüm... Sizden geriye olağanüstü bir kariyer ( sahnede izleme şansı olmayanlar için de ayrıca üzgünüm. Bizim nesil şanslıydık bu anlamda da...) , hocaların hocası olma özelliğiniz, disiplin ve dirayetin kadın adı ve kulaklarımızdan silinmeyecek “caniko” hitabınız ve buralara sığmayacak çok fazla olumlu özellik kaldı. 

Yıllar önce kariyerimi oluşturma heyecanım içersinde kendime yön bulmaya çalışırken ve babamın buna izni olmadığı için kararsız kalışımı ifade ettiğimde; “bırak yağsın yağmur, ıslansın saçların” deyişinizi hiç ama hiç unutmadım.

Yağmurlar yağdı, ıslandı saçlarım, hâlâ varım; beni kendime getiren ne özel bir andı, ne muhteşem bir yol göstericiydi o sözünüz. 

Ve yine yıllar sonra saygıdeğer rahmetli eşiniz Şükran Güngör, yine rahmetli, canlar canı Zeki Alasya ve Metin Akpınar’la Güle Güle filminde; onu takip eden dönemde de Aşk ve Gurur” dizisinde sizinle aynı sahneleri paylaşmak onurunu yaşadım. 

Çok üzgünüm... Mekanınız cennet, ruhunuz şâd, Türk tiyatrosunun başı sağ olsun. 


Zafer Alagöz
Türk tiyatrosunun Diva'sı... Büyük sanatçı... Öğretmen.. Yıldız Kenter yaşama veda etti. Ardında yüzlerce oyun ve yetiştirdiği sanatçılar en büyük mirasıydı.. Milletimizin başı sağ olsun.. Mekanı Cennet Olsun.


Can Yılmaz
Tiyatromuzun usta ismi Yıldız Kenter , tedavi gördüğü hastanede 92 yaşında yaşama veda etti. Muhteşem bir kariyer ile bezenmiş güzel bir hayat sona erdi. Yetiştirdiği öğrencileri ile yaşamaya devam edecek bir tiyatro abidesiydi, mekanı Cennet olsun.


Metin Şentürk
Çok değerli bir USTA’yı kaybettik. Yıldız Hanım mekanınız cennet olsun...


Ceyhun Yılmaz
Sahnelerin hanımefendisi Yıldız Kenter... Ustaların ustası. Ruhu Şad Olsun

Damla Sönmez
Ah... Hepimize dokundu. Saçtı büyüsünü, hayallerimize harç oldu, tuttu hayaller birbirini. Bu dünyadan bir Yıldız Kenter geçti.

Işıl Yücesoy
Sayın YILDIZ KENTER aramızdan ayrıldı...Ama yetiştirdiği öğrencilerde,oyunlarını seyreden seyircinin yüreğinde yaşayacak.Bu perde hiç bir zaman kapanmayacak...Başımız sağ olsun.





Yonca Lodi
Yonca Lodi
Hocaların hocası. Türk sanat dünyasının en değerli Yıldız’ı... Ait olduğun gökyüzünde en parlak olansın artık. Huzur içinde uyu

Yekta Kopan
Yekta Kopan
Ne denir ki başka? Bu dünyadan YILDIZ KENTER geçti. Onu sahnede, beyaz perdede, ekranda izlemiş bir kuşak olduğumuz için çok şanslıyız. Hayatımıza kattıklarınız için teşekkür ederiz Yıldız Hanım.

Doğa Rutkay
Doğa Rutkay
Güle güle her çağın ışıldayan kadını!

Güle güle hocamız, öğretmenimiz!

Güle güle mesleğimizin feneri!





Derya Baykal
Derya Baykal
Usta oyuncu Yıldız Kenter’i

Kaybettik.

Çok üzgünüm:(((

Mekanın cennet olsun büyük oyuncu #yıldızkenter

Allah rahmet eylesin...

Nilüfer Uyumlu
Nilüfer Uyumlu
Boğazım düğümlendi duyunca acı haberi. Hocaların hocası müthiş oyuncu zarif kadını #yıldızkenter i kaybettik. Efsane oyuncu yillar önce kaybettiği sevgili eşi #şükrangüngör ve kardeşi #müşfikkenter e kavuştu. Allah rahmet eylesin. Ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum

Erdal Özyağcılar
Erdal Özyağcılar
Hocaydın, anaydın, hepimizi kucakladın... Emekledik yürüdük senin sayende.. Nurlar içinde yat mekanın cennet olsun hocam..



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.