ZİYNET SALİ’DEN MÜZİK ZİYAFETİ

ZİYNET SALİ’DEN MÜZİK ZİYAFETİ
51. Silivri Yoğurt Festivali’nin dördüncü gün sahne programı, binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.
Silivri Belediyesi 51. Yoğurt Festivali’nin dördüncü gününde sahne alan Ziynet Sali, kendisini izlemeye gelen binlerce Silivrili’ye gecenin geç saatlerine kadar müzik ziyafeti yaşattı.

 Ziynet Sali’nin eşsiz sesiyle kulakların pasını sildiği gece geç saatlere kadar devam eden sahne programında, Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Modern Halk Dansları Grubu, Güney Kore, Sırbistan ve Bayburt’tan gelen Halk Oyunları Ekipleri dans gösterisi yaptı. Festivalin sunuculuğunu her yıl olduğu gibi bu yıl da Ömer Sebahattin Çetin üstlendi.

 

IŞIKLAR; “İLÇEMİZ AÇIK TOPLUM YAPISININ SEMBOLÜ OLACAK”

Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şunları söyledi; “51. sini başlattığımız bu kültürel festivalimiz aslında yarım yüzyıldır aynı heyecan ve coşkuyla devam ediyor. Anadolu’suyla Trakya’sıyla, insan sevgisi ile dolmuş, doğal zenginlikleri ile dolu tarihte binlerce yıldır barışın ve huzurun adası olmuş bu coğrafyada sıkıntılı günler yaşıyoruz. Binlerce yıldır ev sahibi olduğumuz Anadolu’muzun ve Trakya’mızın kültürel değerlerini yaşatarak, tüm değerlerimize tek vücut olarak sahip çıkacağız. İşte bu bölgemizde yoğurdumuzun böyle bir anlamı vardır. Binlerce yıldır süre gelen bu lezzet bizim kültürümüzün bir çimentosu. Evet biz, yokluklara çaresizliklere karşı umudu ve aydınlık yaşamı savunacağız. Karanlıklara özenenlere inat, insanın aydınlık, özgürlük, eşitlik, adalet duygularıyla geleceklerini kurma isteklerinin yanında olacağız. Baş eğen boyun büken değil, dimdik duruşlar ile biz de varız. Umudumuzu koruyoruz diyeceğiz. Çocuklarımıza maviliklerin enginliğinde yaşamayı huzuru refahı ve onun temelleri sanatı kültürü sevgiyi göstereceğiz. Her gün terör belasıyla içimizi yakan fakirlikle yoksullukla cehaletle beslenen bu sinekleri; sevginin, barışın, umuda yolculuğun inadı ve ısrarı ile yok edeceğiz. Silivri; yaşama direncinin, aydınlık geleceğin, umutların, demokrasinin, Cumhuriyet değerlerinin, açık toplum yapısının sembolü haline gelecek. Sizlere bakınca aydınlığa olan özlemlerinizi görüyorum. Sizlere bakınca çaresizliğe, karanlığa, yokluğa karşı umudu, sevgiyi ve kardeşliği büyüttüğünüzü görüyorum. Sizlere bakınca gözünü rüzgâra karşı kırpmadan, umut yelkenini sevgiyle dolduran, aynı kaderi taşıyan geminin tayfalarını görüyorum. Umut aydınlık insanın rüyasıdır. Uyanık olacağız, umutlarımızı yeşerteceğiz. Her gün bu güzelim Silivri’de güne başlarken daha iyi yaşamak benimde hakkım diyeceğiz ve gerçekleştirmek için çalışacağız. Daha yaşanır bir Silivri’de kırgınlıkları, ayrılıkları, farklılaşmayı, ötekileşmeyi ayrık otlarını ayıklar gibi ayıklayacağız günümüzden ve geçmişimizden. Bize emanet ettiğiniz Silivri’yi, yaktığınız küçük çoban ateşlerini, karanlık emeller taşıyanların gözlerini kör eden parlaklıklara dönüştürmeliyiz. Bu uğurda bir başkan değil binlercesi feda olsun. Festivalimiz hayırlı olsun.”

 

GEZEN; “ÇOCUKKEN SİLİVRİ YOĞURDU YERDİK”

Başkan Işıklar’ın daveti üzerine Yoğurtçu Heykeli’nin açılışına daha sonra da festivalin sahne programına katılan Ünlü Tiyatro Sanatçısı Müjdat Gezen, şimdilerde cezaeviyle anılan Silivri’nin eskiden yoğurduyla anıldığını söyleyerek; “Ben çok küçüktüm mahallemizden yoğurtçu geçerdi ‘Silivri yoğurdu kaymak’ diye annem alırdı bizde afiyetle yerdik. Silivri’yi bütün Türkiye yoğurdu ile tanırdı. Sonra aradan zaman geçti başka bir şey ile tanımaya başladı. Ben istiyorum ki biran evvel bu duruşmalar selamet ile son bulsun ve Silivri tekrar yoğurdu ile dünyaya tanınsın. Çünkü adalet çok önemli bir şeydir. İsviçre’de Davos toplantısında bir kokteyl yapılıyor. Oradaki büyükelçimiz ve son derece zarif bir adam tabi bakanlarımızda orada, İsviçreli Bakanlar da vardır. Tanıştırıyor elçi diyor ki; “Sayın bakanım takdim edeyim, İsviçre Deniz Bakanı’ diyor. Bizim Bakanda ‘Nasıl olur İsviçre’de deniz yok ki Deniz Bakanı olsun’ diyor.  O’da ‘Olsun sizde de Adalet Bakanı var’ diyor. İşte bunlar son bulsun Silivri artık yeniden yoğurduna kavuşsun. Silivri’de açılacak olan Tiyatro Salonuna 1881 oyunu ile katılacağız. Silivri’nin bir Tiyatro salonuna zaten ihtiyacı vardı. Tekrar geldiğimde görüşmek üzere hoşçakalın” şeklinde konuştu.

 

SALİ GÖNÜLLERİ MEST ETTİ

Gecenin finalinde sahne alan Ziynet Sali, Silivrililere unutulmaz bir konser ziyafeti yaşattı. Binlerce kişiyle aynı anda şarkılarını seslendiren Sali, sesiyle gönülleri mest etti. Silivri Belediyesi başkanı Özcan Işıklar Sali’ye Silivri’nin meşhur yoğurdunu ve eski yoğurt satıcılarını simgeleyen Yoğurtçu Heykeli’ni takdim etti. Silivri yoğurdunu tadan Ziynet Sali, Yoğurt Festivali’nde kendisine yer verdiği için Işıklar’a teşekkür etti. Gece boyunca programı izlemeye gelen herkese Silivri Yoğurdu ikram edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.