Zülfü Livaneli'nin romanı tiyatroya uyarlandı

Zülfü Livaneli'nin romanı tiyatroya uyarlandı
Zülfü Livaneli’nin romanından uyarlanan Leyla’nın Evi, Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde tiyatro severlerle buluştu.
Oyunda tarihi bir yalının sahiplerinin değişmesi ile birlikte o hayat içinde kesişen insanların dramatik hikayesi gözler önüne serildi.
Leyla’nın evi, Beylikdüzü’nde sahnelendi. BKM Tiyatro Salonu’nu dolduran vatandaşlar oyuna büyük ilgi gosterdi. Romanları çok satanlar listesinden aşağı inmeyen, ödüller alan, 30 dile çevrilen, sinemaya ve tiyatroya uyarlanan Zülfü Livaneli, Leyla'nın Evi'nde her biri ayrı bir dünyadan gelen insanların hayatlarını İstanbul’da bir yalıda buluşturuyor.

Ödüllü Oyuncudan Büyük Performans…

Oyunun Yönetmeni Nedim Saban tarafından sahneye taşınan "Leyla'nın Evi" oyununda, Roxy rolündeki başarısıyla adından söz ettiren, Vasfi Rıza Zobu Ödülü, 2011 Afife Jale Ödülleri (müzikal dalında) ve Sadri Alışık Ödülü ile Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu seçilen Ayça Varlıer, performansı ile göz doldurdu. Celile Toyon, oyundaki Leyla karakteri ile de oldukça beğeni topladı. Oyunun diğer oyuncuları Gökçer Genç, Dicle Alkan, Nuri Gökaşan ve Halim Ercan da ustalıkla sergiledikleri rolleriyle hafızalara kazındı. Oyunda ayrıca Livaneli'nin eski İstanbul şarkıları ile Ayça Varlıer'in yorumladığı yeni hip hop tarzı müzikler ise hoş bir çelişki oluşturdu.

Duygu Dolu Bir Oyun…

Leyla’nın Evi adlı tiyatro oyununda Boğaziçi'nde Bosnalılar Yalısı'nda doğup büyümüş paşa torunu Leyla Hanım’ın, yalının yeni sahibi Ömer Cevheroğlu tarafından sokağa atılması ve mahallenin çocuklarından gazeteci Yusuf'un Cihangir'deki bekâr evine sığınmak zorunda kalması oldukça etkileyici bir şekilde sunuldu. Her biri ayrı bir dünyadan gelen insanların hayatlarının yalıda kesişmesi dramatik bir tablo oluşturduğu kadar kimi zaman da eğlenceli görüntüler meydana getirdi.
Oyunun sonunda başarılı ekibi kutlayan Beylikdüzü Belediyesi Başkan Danışmanı ve Kültür Sanat Koordinatörü Erhan Bayladı, oyunculara çiçek takdiminde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.