'Afişleri CHP'li başkan yaptırdı'

'Afişleri CHP'li başkan yaptırdı'
‘Müslüman kadınların rahibe gibi giyinmesi için Evet’ yazılı afiş 3 gündür siyaseti gerdi. Başbakan Erdoğan, “Benim başörtülü bacımın kıyafetini rahibeyle özdeşletiriyorlar... Sapıttılar” dedi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Üzülüyorum Başbakan’a bir insan bu
Bakan Atalay, olay yaratan afişle ilgili açıklama yaptı. 'Afişleri CHP'li başkan yaptırdı'
 
 Referanduma bir hafta kala CHP ve AK Parti arasında gerginlik yaratan son konu “rahibe afişleri” olayı çözüldü
 
‘Müslüman kadınların rahibe gibi giyinmesi için Evet’ yazılı afiş 3 gündür siyaseti gerdi. Başbakan Erdoğan, “Benim başörtülü bacımın kıyafetini rahibeyle özdeşletiriyorlar... Sapıttılar” dedi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Üzülüyorum Başbakan’a bir insan bu kadar zavallı duruma düşmemeli” diye çıkıştı. Nihayet İçişleri Bakanı Atalay’dan açıklama geldi: “Bulduk. Bu afişler CHP’li Avcılar Belediye Başkanı yaptırmış”
 
İstanbul Avcılar’da asılan afişteki “Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesi için EVET” yazısı Başbakan Erdoğan ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun karşılıklı sert atışmalarına neden oldu. 3 gün süren kavganın ardından afişle ilgili açıklama dün akşam saatlerinde İçişleri Bakanı Beşir Atalay’dan geldi. Atalay, afişlerin CHP’li Avcılar Belediye Başkanı tarafından yaptırıldığını tespit ettiklerini söyledi. İçişleri Bakanlığı olarak afişleri kimlerin astığını belirlediklerini belirten Atalay, “Biz bunu bulduk. Bu afişler CHP’li Avcılar Belediye Başkanı tarafından yaptırılmış. Nerede basıldığını bulduk, kime sipariş edildiğini bulduk, ne kadar bastırıldığını bulduk. Bu kişilerin hepsi konuştular. Bilbordlara asanlar da konuştular. Yapan Avcılar’ın CHP’li başkanı” diye konuştu.
 
Meclis üyesi başında
 
Afişler asılırken CHP İl Belediye Meclis Üyesi Ali Oral’ın da bizzat başında bulunduğunu ifade eden Atalay, şunları kaydetti: “Biz CHP’lilere diyoruz ki, ’Bunu siz yaptınız. Birinizin yaptığından diğerinin haberi olmayabilir. Veya haberiniz var, böyle gösteriyorsunuz ama utanmadan Başbakanımıza ‘zavallı’ tabirini kullanıyorsunuz. Gelin özür dileyin.’ Bunu isim isim ben açıklıyorum. Kimlerin yaptığını, hangi matbaada basıldığını, kimler tarafından asıldığını, İstanbul Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci’nin bizzat matbaalarla görüşerek bunu sipariş ettiğini, biz bunları açıklıyoruz.”
 
CHP özür dilesin
 
Kılıçdaroğlu ve Şimşek’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’den özür dilemesini isteyen Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Görüyorsunuz, şu iki günde yaptıklarının bile dürüstlük ile hiç ilgisi yok. CHP’nin mayasında bu var. Öyle bir genel başkanın değişmesi ile falan CHP’nin mayası değişmez. CHP bildiğiniz statükonun koruyucusu, geleneksel aynı bildiğiniz CHP’dir” değerlendirmesinde bulundu.
 
AFİŞİ ASTIRDIĞI İDDİA EDİLEN CHP’Lİ BAŞKAN DEĞİRMENCİ:
 
İddiaların odağında
 
Atalay’ın “Afişleri o astırdı” dediği Avcılar Beledi Başkanı Mustafa Değirmenci, dün hiçbir açıklama yapmadı, telefonlarını açmadı.
 
GENEL BAŞKAN GEREĞİNİ YAPACAKTIR
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İçişleri Beşir Atalay’ın yaptığı açıklamadan sonra, CHP tarafından gereğinin yapılacağını ifade etti: “Bu olay bana 2 gün önce basın mensupları tarafından sorulduğunda son derece çirkin, saygısız bir afiş olduğunu söylemiştim. Kurumsal bir afiş olmadığı için sorumluların bulunmasını talep etmiştik. Bilgiler doğruysa bu noktada Genel Başkanımızın gereğini yapacağından kimsenin şüphesi olmasın. Üyelerin yaptığı bireseysel hareketleri kurumlara mal etmemek gerekir.”
 
CHP’DE ARAŞTIRIYOR…
CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, ''Türbanı rahibe kıyafetine benzeten'' afişler konusunda, ''Bu konu Bakanlıkça soruşturuluyor ancak CHP bununla ilgili olarak kendi iç bünyesinde de derhal bir soruşturma açacak'' dedi.

Okay, partisinin seçim mitingi için Konya'ya gelirken parti otobüsünde gazetecilere yaptığı açıklamada, siyasi partilerde kurumlar dışında bazen bireysel işlem yapan ve partinin kurumsal kimliği tarafından kabullenilmeyen işlem yapanlar da olabileceğini söyledi.

''Bazen bakarsınız birisi çıkar, 'bundan sonra biz de fişleyeceğiz' der veya 'kanı bozuklar' der veya Rizeliler'e iki tane kadın tavsiyesinde bulunur'' diye konuşan Okay, şunları kaydetti:

''Bunlar hakkında partiler gerektiğinde işlem yaparlar. Bu olayın özüne gelince, yakışıksız, şık olmayan ve hiçbir şekilde bu halk oylaması sürecinde CHP'nin kullandığı üslupla bağdaşmayan bir afiş olayında CHP'li belediyenin ilintisi olduğu ifade ediliyor. Bu konu Bakanlıkça soruşturuluyor ancak CHP bununla ilgili olarak kendi iç bünyesinde de derhal bir soruşturma açacak. Parti kurullarına ve davranışına aykırı bir işlemde bulunulması, CHP mensubu biri tarafından yapılmışsa bunun gereği de yapacaktır.

Ancak şunu ifade etmekte de yarar var. Bu olay hakkında 'tespit etik, tescil ettik' diyen Bakan, aynı provokatif afişi Diyarbakır'da asanları niye ortaya çıkarmıyor? Geçmişte de buna benzer provokatif afiş, pankart işleri olmuştu. Şimdi aynı şekilde o yakışıksız afiş CHP'nin hiçbir afişinin olmadığı, hiçbir bilboard talebinin olmadığı Diyarbakır'da her nedense AKP mitingine 1-2 saat kala orada bilboardlara asıldı. O bilboardı gören Başbakan kendisine tanıklık yaptırdığı da İçişleri Bakanıydı. 'Beşir burada da gördün değil mi' deyince, Beşir de 'evet efendim' dedi. Yani bozacının şahidi şıracıydı.''

Okay, siyasi rant hesabıyla toplumu rahatsız edecek üslupta bir iki kişinin kurumsal kimlikle bağdaşmayan bir işi yapması işgüzarlığının kesinlikle kabul edilemeyeceğini bildirdi.
KAYNAK: VATAN GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.