Avcılar Kaymakamlığı’ndan ‘şefkat eli’

Avcılar Kaymakamlığı’ndan ‘şefkat eli’
“Doğum Öncesi-Yenidoğan-Lohusa Gıda ve Giyim Yardım Paketi” ile Evde Doğumlardan, Bakım ve Beslenme Yetersizliklerinden Kaynaklanan Anne ve Bebek Ölümlerini Önleme Projesi” faaliyete geçirilmiştir. Proje kapsamında 12 ay boyunca İlçemizde yaşayan sosyal g
Proje ile Avcılar Sağlık Grup Başkanlığı ve Avcılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın tespit ettiği sosyal güvencesi olmayan gebe, yenidoğan ve lohusa toplam 130 kişi (65 Anne 65 Bebek) sağlık ve sosyal yardım hizmeti alacaktır.
            Proje; Avcılar Kaymakamlığı’nın öncülüğünde, Avcılar Sağlık Grup Başkanlığı ve Avcılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın işbirliği ve ortaklığı ile Avcılar halkına hizmet sunmaktadır. Proje, Avcılar Kaymakamı Sn. Savaş TUNCER, Avcılar Sağlık Grup Başkanı Sn. Beray BAYAR, Avcılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sn. Mesut Baloğlu ve Proje Hazırlama Sorumlusu Avcılar AB Projeleri Merkezi Genel Koordinatörü Şükrü YILLAR’ın imzası ile uygulamaya konulmuştur.
Proje ile yapılması planlanan; “Doğumöncesi-Yenidoğan-Lohusa Gıda ve Giyim Yardım Paketi” ile teşvik sağlanarak evde doğumlardan, bakım ve beslenme yetersizliklerinden kaynaklanan anne ve bebek ölümlerini önleme, sosyal güvencesi olmayan ve/veya yeşilkart sahibi gebe annelerin hastane ortamında doğumlarının gerçekleştirilmesi ile bebeklerinin ve kendilerinin takibinin, aşılarının ve sağlık kontrollerinin düzenli olarak yapılmasıdır.
Proje kapsamında; Avcılar ilçesinde yaşayan, sosyal güvencesi olmayan ve/veya yeşilkart sahibi gebe annelere; gebelik sürecinin başlangıcından itibaren ve doğum sonrası ilk üç ayında (12 ay boyunca) her ay ücretsiz Gıda Yardım Paketi ve bir kez doğumda Giyim Yardım Paketi sağlanacak, sosyal güvencesi olmayan ve/veya yeşilkart sahibi gebe annelere; gebelik sürecinin başlangıcından itibaren her ay (9 ay) Doğum Öncesi Gıda Paketi Yardımı (süt içinde) sunulacak, sosyal güvencesi olmayan ve/veya yeşilkart sahibi gebe annelere; doğumda hem Giyim Paketi hem de Gıda Paketi Yardımı (süt içinde) sağlanacak, sosyal güvencesi olmayan ve/veya yeşilkart sahibi gebe annelere; lohusalık döneminin başlangıcından itibaren 3 ay boyunca (9.,10.,11.,12. aylar) Gıda Paketi Yardımı (süt içinde) sağlanacak, sosyal güvencesi olmayan ve/veya yeşilkart sahibi gebe annelerin; sağlık ocakları tarafından gebelik sürecinin takibinin yapılabilmesi, evde doğumların önlenerek hastane şartlarında doğum yapmalarının sağlanması amacıyla, hastanede doğum yapmaları şartıyla ilk 3 aylık (9.,10.,11.,12. aylar) Lohusa Yardımı (Giyim ve Gıda Yardım Paketi) verilecek, sosyal güvencesi olmayan ve/veya yeşilkart sahibi gebe annelere; en az 6 izlem (kontrol) şartı konularak, 3 kontrol şartıyla Doğum Öncesi Yardım Paketi (Gıda), 3 kontrol şartıyla da Yenidoğan Yardım Paketi (Giyim ve Gıda) verilecek, Gıda ve Giyim Yardım Paketi teşvikiyle gebe annelerin hastanede doğum yapmaları sağlanacak, Yenidoğan Yardım Paketi’nin (Giyim ve Gıda); Yenidoğan’ın doğumundan itibaren 3 ay boyunca aşılarının ve kontrollerinin yaptırılması şartıyla verilmesi sağlanacak, Gıda ve Giyim Yardım Paketleri; iki ayrı paket halinde, her ay her bir gebe anneye verilecek şekilde 1’er Gıda Paketi (bir anneye 12 ay için 12 paket) ve doğumda bir kez verilmek üzere 1’er Giyim Paketi (bir anneye 1 paket) şeklinde hazırlanacaktır.
                     Hazırlanan Gıda Paketlerine; süt, pirinç, mercimek, bulgur, nohut, ayçiçek yağı, zeytin, makarna, un, fasülye, pekmez, tahin gibi yağ, kalsiyum, mineral ve proteince zengin besinlerin konulması ve paketlerin hazırlanmasının Avcılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, dağıtımlarının ise Avcılar Sağlık Grup Başkanlığı’nın koordinatörlüğünde Avcılar İlçesinde bulunan Sağlık Ocakları tarafından yapılması sağlanacaktır.
                     Giyim Yardım Paketlerine; Yenidoğan’adoğduğunda ve ilk 3 ayında yetebilecek kadar bez, iç tulum, bere, çorap, patik, eldiven, battaniye, zıbın, bebek yıkama süngeri, anne için gecelik konulması ve paketlerin hazırlanmasının Avcılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, dağıtımlarının ise Avcılar Sağlık Grup Başkanlığı’nın koordinatörlüğünde Avcılar İlçesinde bulunan Sağlık Ocakları tarafından yapılması sağlanacaktır.
                     Projenin hedef grupları; Avcılar İlçesi’nde yaşayan, sosyal güvencesi olmayan ve/veya yeşilkart sahibi gebe anneler ile onların yeni doğacak (veya doğmuş) bebekleridir.
Projenin başarılı bir şekilde uygulanması ile İlçemizin tüm mahallelerinde yaşayan, sosyal güvencesi olmayan ve/veya yeşilkart sahibi gebe anneler ve yenidoğan bebekleri; gıda, giyim ve sağlık desteği almış ve hastanede doğumları gerçekleştirilmiş olacaktır. Proje, Avcılar ilçesinin 10 mahallesinde uygulanacaktır. Etkilerinin geniş çapta yayılması beklenmektedir. Bu proje İstanbul’un tüm ilçelerinde duyurulacak ve farkındalık sağlanacaktır. Kısa sürede olumlu sonuçlar doğurması ve öncelikle Avcılarda olmak üzere İstanbul ve Türkiye’nin birçok bölgesinde anne-çocuk ölümlerinin azaltılması planlanmaktadır. Bu projenin yakın zamanda Avrupa Birliği Projeleri kapsamında dış kaynaklardan faydalanılarak daha geniş kapsamlı ve daha fazla kişiye ulaşılarak uygulanması planlanmaktadır.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum