'Bu billboard korsan'

'Bu billboard korsan'
Şimşek: Bu billboard korsan... İstanbul İl Başkanı'ndan 'rahibe afişleri' açıklaması ... CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Avcılar'da üzerinde "Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesi için / evet" yazılı afişlerin partilerine ait olmadığını söyle

Şimşek: Bu billboard korsan
İstanbul İl Başkanı'ndan 'rahibe afişleri' açıklaması

 CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Avcılar'da üzerinde "Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesi için / evet" yazılı afişlerin partilerine ait olmadığını söyledi.

"BU BİLLBOARD KORSANDIR KİMİN YAPTIĞI BELLİ DEĞİLDİR"

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, CHP İstanbul İl Başkanlığında yaptığı basın mensuplarına partisinin referandumla ilgili hazırladığı bayrak, afiş şapka tişört ve mendil ve billboardları tek tek gösterdi. Avcılar'da ortaya çıkan afişlerin karakter, renk, söylem dili olarak partilerine ait olmadığını vurgulayan Şimşek, "Hazırladığımız afişlerde, billboardlarda CHP il başkanlığı ya da CHP ilçe başkanlığı olduğu yazıyor. Ancak Avcılar'daki billboardların künyesi yoktur. Bu billboard korsandır kimin yaptığı belli değildir. " diye konuştu.

Aklıevvelin biri ortalığı provoke etmek ve 'vurun abalının sırtına' demek için böyle yapmış'' dediğini anlatan Şimşek, ''Böyle dememe rağmen gazetede bugün benim ağzımdan 'O afişi bir üyemiz yaptırmış, kaldırdık' ifadesi verildi. Bu kadar taraflı ve yandaş bir habercilik anlayışı olabilir mi?" diye konuştu.

"KONUYLA İLGİLİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK"

Berhan Şimşek, olayla ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyusunda bulunduklarını söyledi. Başbakan Erdoğan'ı sert bir dille eleştiren Şimşek, "Türkiye'nin dört bir yanında 'evet', Türkiye'nin dört bir yanında 'evet' iftarları veriyorsunuz. Benim afişlerimi polis indiriyor zabıta indiriyor. Billboardlar kazınıyor. Bunları bugüne kadar dile getirmedim. İlgili yerleri arayarak hoş olmadığını dile getirdim" şeklinde konuştu.

Berhan Şimşek, "Avcılar'daki olayı kim yaptı, kim etti bu benim işim değil. Beşir Atalay'ın işi Recep Bey'in işi. Bu ülkede başı açık örtülü kardeşlerimizin her zaman omzumuzun üstünde yeri var. O başörtüsünü de koruyan benim. Recep Bey baktın kaybediyorsun Öcalan'la el sıkışacaksın, sonrada diyeceksin ki devlet görüştü ben görüşmedim. 8 yıldır devletin ne olduğunu öğrenemedin mi Recep Bey. O devleti yürüten kim. Sen değil misin. Başında sen durmuyor musun. CHP Genel Başkanı genel af demiş. 2006 yılında terörle mücadelenin 6 fıkrasının son fıkrasına terör üyelerine ve kurucularına affı sen getirdin. CHP engelledi. Sonrada kim yazmış bu fıkrayı ben bilmiyorum dedin" şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da CNN TÜRK'te katıldığı "Ne Oluyor?" programında afişleri CHP'nin astırmadığını belirterek, suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.