BUNU DA GÖRDÜK

BUNU DA GÖRDÜK
Avcılar Belediyesi kurban pazarlarında satışa sunulan kurbanlık hayvanları gebelik testinden geçirdi. Dişi kurbanlıkların satışının yasak olması sebebiyle yapılan uygulamada Veteriner eşliğinde kurbanlıklar teste tabii tutularak ultrasyon cihazıyla kontro
 
Avcılarda satışa sunulan büyük ve küçükbaş hayvanlara gebelik testi uygulaması yapıldı. Dişi kurbanlıkların satışının yasak olması sebebiyle yapılan uygulamada Veteriner eşliğinde kurbanlıklar teste tabii tutularak ultrasyon cihazıyla kontrol edildi. Yapılan denetimler televizyoncuların huzurunda yapıldı. Cihangir Mahallesinde kurban satış alanına gelen Veterinerler satıcılardan dişi kuzu ve gebe kuzu sordular. Bu tür hayvanların satılmaması konusunu da soran televizyoncular red cevabı aldı. Kurban alanına konulan ultrasyon cihazında bir ineğe bakan veteriner hekim herkesin gözü önünde kontrol yaptı. Hem elle hem de cihazla kontrol yapan veteriner gebe hayvana rastlamadı.
Kurbanlıklar pahalı satıldı
Az sayıda getirilen kurbanlıklar ise oldukça pahalı satıldı. Kimi kurban satıcıları koçları 600 ile 900 arasında satma derdine düşerken alıcılar ise sıkı bir pazarlık yaptı. Kurban kesmek isteyen alıcılar ise hayvanın ithal olmasına rağmen fiyatlarını pahalı buldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.