‘ORHAN DURAN HAYIR’LI TARAFTA!’

‘ORHAN DURAN HAYIR’LI TARAFTA!’
Partileşmekten vazgeçerek kendini lağveden TDH’nin Marmara bölge sorumlusu olan Orhan Duran “Hayır” diyor!
Partileşmekten vazgeçerek kendini lağveden TDH’nin Marmara bölge sorumlusu olan Orhan Duran “Hayır” diyor!
Referandum ile ilgili görüşlerini Aldığımız Orhan Duran Neden Hayır dediğini bize şöyle açıkladı: Bu Anayasa taslağı TBMM yapılırken vatandaşın temsilcileri olan partilerle bir uzlaşma aranmaması ben yaptım oldu mantığı ile yapılıp ve diğer partilere dayatılması kabul görmeyince de Referanduma gidilmesi vatandaşa yapılan en büyük haksızlıktır.
Kendini temsil eden siyasi partilerinin yok sayılarak tek bir partinin kendi mutfağında yapıp ben yaptım oldu sende kabul et diye topluma dayattığı, 26 sorulu tek cevaplı bir Anayasaya Vatandaştan nasıl evet demesini istersiniz? Benden evet dememi siyasi iktidar nasıl bekler. Demokrasiyle yönetilen ülkelerde Yasama, yürütme ve yargı üçlüsünün oluşturduğu kuvvetler ayrılığı vardır. Bu yapılmak istenilen anayasada siyasallaştırılmış bir yargı tuzağı var. Mevcut iktidar sadece yargının içine sızmıyor yargıyı yandaş basın gibi yandaş yargı haline getiriyor.
Bu anayasanın içinde eski maddelerde iyileştirilenler olduğu gibi dahada kötüleştirenler var örneğin 159 madde yani HSYK ile ilgili madde veya sarı sendikalara rağbeti artırmayı işaret eden 51 madde.
146. maddeye baktığımızda ise ülkenin güvencesi diyebileceğimiz Anayasa mahkemesinin yapısındaki büyük değişiklik.
Kısacası değişmesi gerekenle iyileştirilmesi gerekenler karıştırılarak vatandaşın kafası bulandırılıp çok sorulu tek cevaplı bir değişiklik ülke yararına değildir.
Ülke yararına olmayan hiçbir oylamada bizden evet oyu alamazlar, bu nedenle oyumuz hayır olacaktır.
TDH’nin kendini lağvetmesi ile beraber bu oluşumdan çeşitli partilere gidenler oldu sizde Baba ocağı CHP ye katılacakmısınız sorumuza ise, Orhan Duran; CHP istifa etmemize rağmen yüreğimizi içinde bıraktığımız atalarımızın bize yadigârı olan, bize siyaseti öğreten, sizinde dediğiniz gibi Baba ocağımızdır. Şuan işlerime ağırlık verdim, bu sorunun cevabını daha sonra versek, diyerek, anladığımız kadarıyla merak edenlere yüreğinin CHP’de kaldığı manasında, satır aralarında bizce anlamlı bir mesaj veriyordu!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.