Başakşehir’de Ramazan coşkuluydu, neşeliydi

Başakşehir’de Ramazan coşkuluydu, neşeliydi
Başakşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve Başakşehir’in 5 farklı noktasında oluşturduğu etkinlik alanlarında birbirinden ünlü ve sevilen sanatçılar sahne aldı. Tasavvuf Müziği’nden Anadolu Rock’a, Türk Sanat Müziği’nden Türk Halk Müziği’ne kadar geniş bir

Başakşehir’de Ramazan coşkuluydu, neşeliydi

 

Başakşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve Başakşehir’in 5 farklı noktasında oluşturduğu etkinlik alanlarında birbirinden ünlü ve sevilen sanatçılar sahne aldı.

Tasavvuf Müziği’nden Anadolu Rock’a, Türk Sanat Müziği’nden Türk Halk Müziği’ne kadar geniş bir yelpazede hazırlanan zengin programlar, her yaştan ve her tarzdan vatandaşın büyük beğenisini kazandı.

Hep birlikte yapılan iftarlarla birlikte paylaşmanın, birlik ve beraberliğin, kaynaşmanın, komşuluk ilişkilerinin perçinlendiği sokaklar, etkinlik alanlarındaki ilahiler, semalar, söyleşiler ve konserlerle pekişti.

Sular Vadisi, Başakşehir 1.Etap Yürüyüş Yolu, Şahintepe, Güvercintepe/Altınşehir ve Bahçeşehir Etkinlik alanlarında gerçekleştirilen programlarda Sivil Toplum Kuruluşları bölgelerine ait türküler, şarkılar başta olmak üzere geleneklerini canlandırabilmenin huzurunu yaşadığı etkinliklerle Başakşehir Ramazan Geceleri tam bir kültür mozaiğini oluşturdu.

Başakşehir’de düzenlenen ve Bakanların, Milletvekillerinin, Eski Bakanların katıldığı etkinlikler vatandaşların memnuniyetleriyle karşılandı.

Şiir ve muhabbetleriyle duygulandıran; İkbal Gürpınar, Serdar Tuncer, Bedirhan Gökçe, Tayfun Talipoğlu, Dursun Ali Erzincanlı

Söyleşileriyle bilgilendiren; Ömer Döngeloğlu, Mustafa Çağrıcı, Haluk Saçaklı, Nihat Hatipoğlu

Tasavvuf müziği ve ilahileriyle izleyenleri derinlere taşıyan; Murat Çelik, Erkan Mutlu, Grup Dergah, Emre Ermiş

Türk Sanat Müziği’nin unutulmaz eserlerini seslendiren; Zekai Tunca,

Türkiye’nin her bölgesinden unutulmaz türkülerin, ağıtların, bozlakların ve unutulmaz şarkıların hep bir ağızdan söylendiği konserleriyle izleyenleri kıpırdatan ve yerinden kaldıran; Zeyd Şota.

Ali Gencebay ile Urfa Sıra Gecesi, Burak Ahıskalı, Taşkın Savaş, Taha, Necdet Kaya ve Ud’üet gibi birçok isim ve toplulukla Başakşehir Ramazan gecelerine renk kattılar.

Diğer taraftan Başakşehir Belediyesi, 27 ayrı sokakta verdiği iftarlara binlerce vatandaş katıldı, hep birlikte oruçlar açıldı, sohbetler edildi. Sokak iftarlarında Başakşehir Belediyesi toplam 85 bin kişiye iftar yemeğinin verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.