İftar Sofraları Yürüyüş Yoluna Kuruldu

İftar Sofraları Yürüyüş Yoluna Kuruldu
Boğazköy Yürüyüş Yolu’ndaki iftar, İçişleriEski Bakanı Abdülkadir Aksu, Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, Belediye BaşkanıMevlüt Uysal, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Ak Parti İlçeBaşkanı Ahmet Selim Köroğlu, Yönetim Kurulu Üyelerinin katılı
İftar Sofraları Yürüyüş Yoluna Kuruldu
 Başakşehir Belediyesi’nin sokaklarda verdiği iftarlar komşuluk ilişkilerinin güçlenmesine vesile oluyor. Bahçeşehir Boğazköy Yürüyüş Yolu, Yeşiltepe Mevkii ve Hoşdere Köyü’nde aynı anda verilen iftarlarda 4 bine yakın vatandaş katıldı.
 
Boğazköy Yürüyüş Yolu’ndaki iftar, İçişleriEski Bakanı Abdülkadir Aksu, Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, Belediye BaşkanıMevlüt Uysal, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Ak Parti İlçeBaşkanı Ahmet Selim Köroğlu, Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla yapıldı.
 
Abdülkadir Aksu, Cevdet Can, Mevlüt Uysal ve beraberindekilerin masaları tek tek dolaşarak iftara katılan vatandaşlarla selamlaşmalarının ardından iftar vaktinin gelmesiyle birlikte hep beraber oruçlarını açtılar. Duaların edilmesinden sonra bir konuşma yapan Mevlüt Uysal,sokak aralarında yapılan iftarların komşuluk ilişkilerini güçlendirdiğini, iyi bir gelenek oluşturulduğunu ve bundan böyle de zaman zaman devam etmesi gerektiğini söyledi. Sokak iftarları ile ilgili olarak Uysal:” Ramazan insanları birbirine kaynaştıran, komşuluk ve dostlukları pekiştiren, dayanışmave paylaşmayı zenginleştiren bir ay. Bu nedenle dedik ki iftarımızı sokakaralarında bütün komşularımızla, hemşerilerimizle birlikte yapalım. Bu daha dakaynaşmamıza vesile olsun. Gördük ki gerçekten aynı blok veya apartmandaoturmasına rağmen vatandaşlar birbirleri ile sadece asansörde karşılaşıyorlar ve kim olduğunu bile bilmiyorlar. Bu tür bir araya gelmelerin bu ilişkileri güçlendirdiğine inanıyoruz” diye konuştu. Boğazköy’ün sorunlarına da değinen Uysal, Boğazköy’e İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Üst Birlik,Kooperatiflerin ve vatandaşların yapabileceği işlerin olduğunu bazı temel sorunları aşmak için hep beraber el birliği ile çalıştıklarını ifade etti.Ulaşım ile ilgili olarak Uysal:” Biliyorsunuz Boğazköy’ün en temel sorunlarından biri ulaşım. Bunun çözümü için ürettiğimiz projede olumlu gelişmeler mevcut. Boğazköy’de oturan vatandaşlarımız TEM’den Ispartakule üzerinden Bahçeşehir’e girecek ve oradan da demiryolu üzerine yapılacak bir viyadükle Boğazköy’e girebilecekler. Bu projenin uygulama alanlarında bazı özel mülkler mevcut. Bunu da aştığımızda İnşallah en kısa zamanda uygulamaya koyarız projeyi başlatırız” dedi.
 
İftarda bir konuşma yapan Abdülkadir Aksu,böyle bir iftarla kendilerini buluşturduğu için Belediye Başkanı’na ve ekibine teşekkürlerini ifade etti.  Ülke ve dünya gündemindeki konulara kısaca değinen Aksu, Pakistan’da milyonlarca insanın yaşadığı acıyı hep birlikte paylaştıklarını, gerek hükümet gerek vatandaşlar olarak elden gelen her tür destek, yardım ve katkının verildiğini söyledi. Ramazan Bayramı’ndan sonra vatandaşların takdirlerine sunulacak olan yasal değişikliklerin demokrasiyi,demokratik hak ve özgürlükleri geliştireceğini bu nedenle vatandaşların çok daha iyi düşünerek kararlarını vermeleri gerektiğini ifade etti.
 
İftardan sonra Belediye Başkanı ile birlikte Bahçeşehir Etkinlik Alanını gezen konuklar, burada vatandaşlarla sohbet ettiler daha sonra da Güvercintepe, Şahintepe ve Sular Vadisi’ndeki etkinlikleri izlediler.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.