İşsizliğe savaş açtılar

İşsizliğe savaş açtılar
Meslek Edinme Kurslarının ikinci dönem mezunları sertifikaları alıp işbaşı yaptı. Başakşehir Belediyesi’nin İŞKUR ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen; işsizlikle mücadelenin yol ve yöntemlerden biri ve iş dünyasına vasıflı eleman yeti
Çeşitli meslek dallarında Meslek Edindirme Kurslarını tamamlayan yeni kursiyerlerin sertifikaları, Yenibosna Mustafa Nevzat Pısak Mesleki Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle verildi.
Sertifikalarını almaya hak kazananların sertifikalarının verilmesi töreni Başakşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Ömer Lütfi Tama, İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nihat Tunalı, Başakşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sabahattin Kayas ve Başakşehir Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Albayrak,Başakşehir Belediyesi Müdürleri ve kursiyerlerin katılımıyla yapıldı.
 
Törende bir konuşma yapan Ömer Lütfi Tama, kursiyerlere ve katılımcılara, programının yoğunluğu nedeniyle katılamayan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın selam ve başarı dileklerini ileterek başladığı konuşmasında Meslek Edinme Kurslarına katılıma dair istatistiki bilgiler verdi.
 
Tama: “Bölgemiz çok geniş iş alanlarına sahip olmasına rağmen işsizlik oranının en yüksek olduğu bir ilçe. Biz de Başakşehir Belediyesi olarak işsiz vatandaşlarımıza bir yandan iş bulmalarını bir yandan Meslek Edinme Kurslarıyla vasıflı bir eleman olmasına katkı sunmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar işsizlikle ilgili yaklaşık bine yakın müracaat oldu. Bunlardan gerçekten işe ihtiyacı olan 400’den fazlasının işe yerleşimi gerçekleştirildi. Meslek Edindirme Kurslarına katılanların sayısı ise 234 kişi oldu. Bunlar da eğitimlerinden sonra eğitim aldığı alanlarda işe yerleşimleri sağlandı” diye konuştu.
 
Kürsüye çıkan İOSB Başkanı Nihat Tunalı da: “Başarıyla tamamladığınız bu kursların hepiniz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İOSB, 30 bin bağımsız işyerinden oluşan 200 bin çalışanı olan 116 ülkeye ihracat yapan ve yıllık 10 Milyar Dolar katma değer üreten bir bölge bu bağlamda kalifiye elemana ihtiyacı olan bir yapıdadır. Bunun için daha çok işsiz vatandaşımızın meslek edinerek vasıflı hale gelmesi gerekiyor. Başakşehir’de yaşayan işsiz vatandaşlarımız için bulunmaz olan bu nimetten daha çok yararlanmaları gerekiyor” diye konuştu.
 
İŞKUR İstanbul Müdürü Muammer Coşkun alınan sertifikalarla mezunlarında artık iş gücüne katıldığını belirten konuşmasında ;” Özellikle son 2 yıldır mesleki eğitime ağırlık vererek belli bir yaşa gelmiş ama mesleği olmayan, her işi yaparım diyen iş gücümüzü belli mesleklerde yetiştirerek istihdama hazır hale getirmek için projeler üretiyoruz. Özellikle de gençlere ağırlık veriyoruz” dedi.
 
Elektrik tesisatı ve pano monitörlüğü, Otomotiv elektrikçiliği, Kaynakçılık, CNC tornacılık kurslarını başarıyla tamamlayan ve mesleki bir eğitim almanın mutluluğu içerisinde olan 67 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.