25 Ekim’de duruşma var

25 Ekim’de duruşma var
CHP adayı ve Parti örgütü peşini bırakmıyor İstanbul Beylikdüzünde yapılan 2009 yerel seçim sonuçlarının tartışmaları yeni bir aşamada CHP’nin belediye başkan adayı Doç. Vecdet Öz basın toplantısı düzenledi
Beylikdüzü seçimlerinde söz yargıda
 
25 Ekim’de duruşma var
 
CHP adayı ve Parti örgütü peşini bırakmıyor
İstanbul Beylikdüzünde yapılan 2009 yerel seçim sonuçlarının tartışmaları yeni bir aşamada
CHP’nin belediye başkan adayı Doç. Vecdet Öz basın toplantısı düzenledi
Mahkeme: “görevi kötüye kullanma var”
Belediye başkanı ise görevine devam ediyor!
2009 yılında yapılan yerel seçimlerin üzerinden yaklaşık iki yıl geçmesine rağmen seçim sonuçlarına yapılan itirazlar ve adli süreçler devam ediyor. Bunlardan biri de İstanbul Beylikdüzü ilçesi. Hatırlanacağı gibi CHP’nin adayı Vecdet Öz seçim sonuçlarına itiraz etmiş, itiraz sonucu yürütülen soruşturma sonucu da ilçe seçim müdürü görevinden alınarak hakkında soruşturma açılmıştı.
Vecdet Öz bilgilendirme toplantısı yaptı. CHP tam kadro katıldı
Beylikdüzü Kasaba Restaurant’ta düzenlenen basın toplantısına CHP adayı Doç. Vecdet Öz ve CHP İstanbul il sekreteri Dr. Bülent Kerimoğlu, ayrıca CHP Beylikdüzü ilçe başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Avcılar ilçe başkanı Bayram Acar ve Başakşehir ilçe başkanı Özgür Karabat’ın yanı sıra il genel ve belediye meclis üyeleri ve ilçelerden gene yöneticiler katıldı.
Bu dava CHP’nin değil Türkiye’nin sorunudur
Doç. Vecdet Öz görülmekte olan davanın sadece aday olarak kendisinin veya partisinin değil Türkiye’nin sorunu olduğunu ifade ederek temiz siyasetin yerleşmesi ve seçim kanunlarının değişmesi için bu davanın önemine vurgu yaptı
İddianame açık ve net: “görevi kötüye kullanma var”
Doç. Vecdet Öz gazetecilere yaptığı açıklamada “2009’da çok kötü deneyimler yaşadık. Yapılan seçimler birçok suistimallere açıktı. Ben olay yeri araştırma tecrübesi olan biriyim. Seçimler bizim elimizden alınmıştır. Yaptığım araştırmalar sonucu elde ettiğim sonuçları adli makamlara intikal ettirdik. Savcı delileri ve telefon görüşme kayıtlarını kayda değer bularak iddianame hazırlayarak mahkemeye sundu. Mahkeme de davayı açmıştır. Burada hiçbir şüpheye yer verilmeden seçimlerde hile yapıldığı kanıtlanmıştır” dedi.
Belediye başkanı meşru değildir
“Ülke demokrasisi için son derece vahim bir durumla karşı karşıyayız. Beylikdüzü ilçesinde meşru bir belediye yönetimi yoktur. Hileli yolla seçilen bir belediye başkanının da belediyeyi temsil etmesi söz konusu olamaz”
YSK’ya düşen görev
Mahkeme kararı ve deliller ortada dururken Yüksek Seçim Kuruluna düşen görev ve yapması gereken tek şey belediye başkanlık makamını seçim mağduru olan CHP adayına iade etmesi veya seçimi yenilemektir”
İşte belgeler
Vecdet Öz belgeleri de açıkladı
Konuşmasının devamında sorgu tutanaklarının yanı sıra Kumburgaz’da bir otelde Beylikdüzü belediyesi adına “bir günlük” konaklayan 392 kişinin kayıtlarının fotokopilerini de göstererek bu lişilerin seçimlerde görevlendirildiklerini ayrıca oy kullandırıldığını ifade edrek “bunların yanında telefon konuşmalarının iletişim tutanakları da mevcuttur ve hepsi şu anda yargının elindedir” dedi.
CHP İl Sekreteri Kerimoğlu: “AKP’nin taktiğini boşa çıkaracağız”
İl yönetimi adına destek vererek toplantıya katılan CHP İl Sekreteri Dr. Bülent Kerimoğlu da “aday arkadaşımıza bu hukuki süreçte destek veriyoruz. Türkiye’de seçmen iradesinden bahseden AKP iktidarı ayak oyunları ve seçim rüşvetlerinden de geri kalmıyor. Seçim sınuçlarının değerlendirildiği çadırın önündeki rogar kapaklarının altında Esenyurt ve Beylikdüzü ilçelerine ait oy pusulaları bulduk, bundan daha iyi kanıt mı olur? Her türlü yolsuzluk ve usulsüzlüğe rağmen halkımıza güveniyoruz” dedi.de
CHP Beylikdüzü ilçe başkanı İmamoğlu:
“cevabını referandumda verdik”
Basın toplantısında konuşan CHP Beylikdüzü ilçe başkanı Ekrem İmamoğlu ise “belediye başkanı arkadaşımızın bu araştırmaları ve hukuk mücadelesi bizlere daha doğru çalışmalar yapmamız açısından zemin oluşturuyor. Pazartesi gününden itibaren davanın takipçisi olacağız. Bu dava kazanılmış bir hakkın davasıdır. Biz ilçe örgütü olarak geride kalan referandumda yerel yönetimin AKP’de olmasına rağmen ilçemizde “HAYIR” oylarının çoğunluğu ile AKP’ye bir kez daha hayır dedik ve cevabımızı verdik. Bu sonuçlar için Beylikdüzü halkına ve örgütüme teşekkür ve minnet borçluyum” dedi.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.