FARKLI KÜLTÜRLER BEYLİKDÜZÜ’NDE BULUŞUYOR

FARKLI KÜLTÜRLER BEYLİKDÜZÜ’NDE BULUŞUYOR
FARKLI KÜLTÜRLER BEYLİKDÜZÜ’NDE BULUŞUYOR
FARKLI KÜLTÜRLER BEYLİKDÜZÜ’NDE BULUŞUYOR
 
 
Beylikdüzü Belediyesi Ramazan etkinliklerinde farklı kültürler bir araya geliyor. ‘5 Kıtadan 5 Kültür’ etkinliklerinin ilki olan Filistin Gecesi’nde bölgeye ait kültürel sunumların yapıldığı programı katılımcılar ilgiyle izledi.
Ramazan etkinlikleri süresince Filistin, Bosna, Özbekistan, Amerika’dan bir Müslüman toplum ve Senegal olmak üzere 5 ülkenin kültürel tanıtımları gerçekleştirilecek olup, Filistin Gecesi ile ilki gerçekleştirildi. Programda konuşma yapan Filistin Dostluk Derneği Sözcüsü Hazem Antar, “Orada yaşananlar hepinizin bildiği gibi. Onun için sizlere her gün televizyonlarda gördüğünüz halimizden bahsetmeyeceğim. Filistin meselesi, her şeyden öte bir işgal meselesidir. Filistin, İsrail işgali altındadır. Bir devletimiz olur ve mülteci durumundaki vatandaşlarımız geri dönerse kimseye karşı husumetimiz kalmayacaktır. Filistinliler, Mescid’i Aksa ruhu ile ayakta duruyor” şeklinde vurguda bulundu.
Filistinli çocukların Arapça okuyup, şarkı söylediği programda, yöresel danslar sergilendi. Programda Filistin’e yapılan İsrail saldırılarında yaralanan 2 genç de Filistin’de yaşananlarla ilgili kısa bir konuşma yaptı. Filistin Dostluk Derneği Başkanı Münir Şahin ile Başkan Yardımcısı Naser Abed de programa katıldı.
“Bu akşam Filistinlilerle birlikteyiz”
Ramazan’ın beşinci günü Beylikdüzü etkinlik alanında güzellikler yaşanmaya devam ettiğini ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, “Güzel olan şey çabuk geçiyor. Bugün Ramazan’ın beşinci günü, bu meydanda pek çok güzellikler yaşanıyor. Burada yine 5 ülkeyi tanıyacağız. Bu akşam Filistinlilerle birlikteyiz. Türkiye Cumhuriyeti olarak zulüm altında olan, haksızlığa uğrayan her milletin sesinin duyulması ve fark edilmesinden yanayız” dedi.
Ramazan’ı Ramazan’ın ruhuna uygun olarak yaşadıklarını ifade eden Uzun, “Şunu ifade etmek isterim ki Beylikdüzü’nde her akşam 5 bin kişiye verilen iftar ve şu gördüğünüz organizasyon kendi içinde ve bağışçılar yoluyla hal ediliyor. İçinde insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen hayırseverlerimize binlerce teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Gecede ayrıca Maceracı Murat’ın sunumuyla düzenlenen ‘Yeteneklisiniz Beylikdüzü Yarışması’na ilgi büyük oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.