“ DÜŞÜNMEDEN PAYLAŞIM YAPMAYIN”

“ DÜŞÜNMEDEN PAYLAŞIM YAPMAYIN”
Spiker ve sunucu Başak Şengül, Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği ‘Geleceğin İletişimi’ konulu seminerde Nahit Menteşe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Geçmişten günümüze iletişim yolculuğunu görsellerle öğrencilerle paylaşan Şengül, internetin yanlış kullanımı ve günümüz sosyal medya çılgınlığının olumsuz etkilerini anlattı. Başak Şengül, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

 

“SUÇ ÇETELERİ İŞ BAŞINDA”

 

Sosyal medya ve internetin kullanıcıları zaman zaman düşünemeyecek duruma getirdiğini ifade eden Başak Şengül, “ Yeni nesil teknolojinin içine doğuyor. Onlara dijital yerli de diyebiliriz. Sanal alem aslında kullanıcılarına güven vermeyen bir mecra. Bir araştırma yaparken, siteler neye hizmet ediyor bunu mutlaka öğrenmeliyiz. Kötü niyetli şahıslar ve suç çeteleri iş başında. Dürüst olmak ve kalmak çok önemli.Gerçek dünyanın bir izdüşümü olan sanal alemde, kendimizi olmadığımız biri gibi gösteren paylaşımlar yapmamalıyız. Kötü bir niyetimiz varsa, aynı kötülüğün bizi bulacağını unutmamalıyız” diye konuştu.

 

SOSYAL MEDYAYI SAĞLIKLI KULLANIYOR MUYUZ?

 

Başak Şengül sosyal medya kullanan gençlere,  “ Bir paylaşım yapmadan önce iyi düşünün. Bunlar sizin dijital ayak izlerinizdir. Bunu asla unutmayın. Kişisel bilgileriniz kişisel kalmalıdır. Yabancılara fırsat vermeyin. Kendinize saygı duyun. Akran zorbalığı oyununa düşmeyin. Sosyal medya beynimizin dopamin salgılamasını sağlıyor. Çünkü keyif alıyoruz. Araştırmalara göre günde 3 saat oyun oynayanların beyinlerinde uyuşturucu kullananlarla aynı bölgeler hasar görüyor” diyerek, önemli uyarılarda bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.