iPhone 8’de parmak izi okuyucusu olmayacak

iPhone 8’de parmak izi okuyucusu olmayacak
iPhone 8’de ekran altı parmak izi okuyucusunun yer almaması kafaları karıştırdı
Apple’ın önümüzdeki dönemde satışa sunacağı yeni iPhone modeli ile ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Bilindiği üzere Amerikalı şirket, iPhone’un 10. yılı şerefine, şimdilik iPhone 8 ismi ile lanse ettiğimiz, tasarımsal açıdan oldukça farklı bir modeli satışa sunacak. Bu modelin en dikkat çeken özelliklerinden birisi de ekran altında bir parmak izi okuyucu sensörüne sahip olması.

Fakat öyle görünüyor ki Apple bu konuda karşılaştığı sorunları hala aşabilmiş değil. Zira şimdiye kadar iPhone 8 ile ilgili sızdırılan görsellerde, parmak izi okuyucusunun telefonun arka panelinde yer almadığını görmüştük. Bu durum, parmak izi okuyucusunun ekranın alt kısmına yerleştirildiği şeklinde yorumlanmıştı.

Geçtiğimiz gün ortaya çıkan bazı yeni görsellerde, iPhone 8 ekran paneli ve montaj kabloları görüntülendi. Sızdırılan görüntülerde, ekranın altında herhangi bir parmak izi okuyucu sensorüne rastlanmamış olması, kafaları karıştırdı.

Apple’a yakın bazı kaynaklar, Cupertino merkezli şirketin yeni telefonunda parmak izi okuyucusunu kullanmayacağını iddia ediyor. Zira sızdırılan ön ve arka panel resimlerinde herhangi bir sensörün görünmemesi bu iddiaları kuvvetlendirmiş durumda.

Bir başka iddia ise, Apple’ın parmak izi okuyucusunu telefonun yan kısmında bulunacak olan açma-kapama tuşuna adapte edeceği yönünde. Bu incelikte bir tuşa parmak izi okuyucusunun dahil edilip edilmeyeceği ise başka bir soru işareti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.