AK PARTİ B.ÇEKMECE KARMAKARIŞIK!

AK PARTİ B.ÇEKMECE KARMAKARIŞIK!
Yönetim kurulu üyelerinin tamamının İl Yönetimi talimatıyla istifa ettiği Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı bu günlerde bir tarafta atanacak yeni ilçe başkanını beklerken diğer taraftan da gruplaşmalar ve bölünmelere sahne oluyor…
Ak Parti Büyükçekmece’de yeni yönetimi oluşturacak kişi henüz belirlenmezken partililer kimin ilçe başkanı olarak görev alacağını merak ediyor.
Bir tarafta yeni yönetimi oluşturma görevi tekrar Recep Erol’a verilecek düşünceleri hakimken diğer tarafta yeni ilçe başkanlığı bazı isimler ön plana çıkmakta.
Bu isimler arasında Yakuplu eski belediye başkanı Şanver Çolak ve 2009 yerel seçimlerinde ilçeden sorumlu İl yönetim kurulu üyesi Murat Hazıroğlu da konuşuluyor.
Bilindiği gibi yaklaşık iki hafta önce görevi elinde bulunduran ilçe başkanı Recep Erol dışında AKP İlçe Teşkilatının 30 asıl 30 yedek yönetim kurulu üyelerinin görevden alınmaları veya kendi deyimleri ile istifalarıyla boşalmış durumda.
İlçe teşkilatında 10 gündür yeni yönetimi oluşturacak ilçe başkanlığı görevi Erol dahil kimseye verilmedi. Recep Erol bir problem yok dese de bu göreve bir çok talibin oluşu il yönetiminin kafasını karıştırıyor.
Bu günlerde ilçe başkanlığı görevini kapabilmek için yoğun kulis çalışması yapıyorlar. Kimi bir bakan kimi Milletvekilini kimi bir belediye başkanını kimi ise hemşeri avantajını kullanarak ilçe başkanlığı görevini almanın peşin de.
 
2014 Hesabını yapanlar bile var.
 
Bu arada mevcut yönetimden saf dışı bırakılanlar ise oluşacak yeni yönetime girebilmek bir çok manevralara baş vuruyorlar. Partililer ise yaşanan durum karşısın da AKP genel merkezinin ve il başkanı Aziz Babuşcu’nun bu operasyonu gerçekleştirmekte çok ama çok geç kalındığını kanısında birleşiyorlar.
Partide günlerdir devam eden çalkantılı süreç yönetimin istifasıyla daha da alevlendi. İstifamı ettiler görevden mi alındılar sorusuna net bir yanıt bulunmazken AKP rüzgarından yararlanıp 2014 Yerel seçimlerinin hesabını yapanlar bile var.
 
Meclis üyeleri gözünü ilçe başkanlığına dikti!
 
Ak Parti Büyükçekmece ilçe başkanlığı için kimi meclis üyeleri de yoğun kulis çalışması içerisinde. İlçe başkanlığında gözü olan ve bu yönde yoğun bir çalışma yürüten kişiler kendilerine 2014 yılında bir yerlerden aday olmak için adı geçen adaylar arasında mekik dokuyorlar.
Partide guruplaşmanın hat safhaya çıktığı dikkat çekerken bu guruplaşmalar içersinde belediye meclis üyeleri başı çekmekte. Tepecik gurubu, Mimarsinan gurubu, Seyhan Beyaz gurubu, İlyas Çakır gurubu gibi guruplaşmalar var.
 
Bu durum karşısında partiye gönül verenler ve partinin kurucuları içerisinde yer alanların ortak görüşleri ise yeni ve güçlü bir yönetim oluşturularak bu guruplaşmaların, bölünmelerin önüne geçmesini ve 2010 Haziran ayında gerçekleşecek genel seçimlerde partiyi iktidara taşıyacak kadroların ilden ve genel merkezden bekledikleri yönünde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.