“Başımıza gelmedik kalmadı!“

“Başımıza gelmedik kalmadı!“
Celaliye – Büyükçekmece arası ulaşım sağlayan minibüs hattının şoförleri sıkıntılı günler geçiriyor. Lastikleri kesilen, tehditler alan ve kendilerine yeni bir durak arayan minibüsçüler sıkıntılarını gazetemiz muhabiriyle paylaştı...
Okul sezonunun açılmasına sayılı günler kala servis şoförleri ile minibüsçüler arasındaki gerginlik de hat safhaya çıktı. Öğrencileri sadece 50 kuruşa taşıyan minibüsçüler ile aidatlı çalışan servis şoförleri arasındaki rekabet gün geçtikçe büyüyor. Son günlerde minibüsçülerin kullandığı Celaliye durağında çeşitli sürtüşmelerin yaşanmasıyla yeni bir durak arayışına geçen minibüs şoförleri tedirgin. Baskı gördüklerini ve servis şoförleri tarafından istenmediklerini belirten minibüsçüler, başlarına gelen olayları şöyle özetledi:
 
BIKTIK ARTIK!
 
 “Bir gün araçlarımızın lastikleri kesiliyor, bir gün servis şoförleri tarafından tehdit ediliyoruz, başka bir gün minibüslerimizi çektiğimiz duraklardan kovuluyoruz. Gerekli mercilere şikayetlerimizi ilettik. Celaliye – Büyükçekmece arası minibüs hattında çalışan şoförler olarak yeni bir durak istiyoruz. Birileri tarafından tehdit edilmekten bıktık. Biz uzlaşma yolu arıyoruz. Kavga dövüş taraftarı değiliz. Elbette rekabet olacak. Rekabet her iş kolunda vardır ama kimse kimsenin ekmeğine mani olmasın. Ucuza müşteri taşıyoruz diye kimse bizim önümüzü kesmeye kalkmasın.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.