Bilal Abay CHP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı'na aday

Bilal Abay CHP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı'na aday
CHP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Bilal Abay, “300 bin nüfuslu ilçede 4 bin üyemiz var. Bu bize yakışmaz” eleştirisinde bulundu. Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün kongrede tarafsız kalacağını da belirten Abay, “Kendisinin ta
 CHP'nin kongre takviminin açıklanmasının ardından Büyükçekmece İlçe Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayan Bilal Abay, “Büyükçekmece CHP'de çoğulcu, katılımcı, partimizin bayrağını yerelde olduğu gibi genelde de dalgalandırmak için böyle bir yola çıktık. Bütün ekibimizle birlikte çalışıp başarı sağlayacağımıza inanıyorum. Bunun için de mücadele vereceğiz. Biliyorsunuz Büyükçekmece'de İstanbul'da daha birçok ilde bu seçimlerde başarı elde ettik. Ama genel seçimlere de hazırlık yapmalı, kazanmak için mücadele vermeliyiz. Tabandan yapılanarak tavana doğru iyi bir oluşum içine girmeliyiz” dedi.

Birbirimizi itmeye gerek yok
Büyükçekmece Mehmet Usta'da gazetecileri ağırlayan Abay, “1962 Sivas doğumluyum. 1969'da Büyükçekmece'ye geldim. O yıldan beri buradayım. İlkokul, ortaokul, lise Büyükçekmece. Askerlikten sonra ilçemizde ticaret yaptım. Okul yıllarımda da gençlik kollarında aktif rol aldım. Kırklareli'nde de elektrik okuduğum bir dönem oldu o dönemde de gençlik kollarında görev aldım. Askerlik sonrası Büyükçekmece'de ticarete başladım. O süreçte Büyükçekmece'de CHP'nin sandık başkanlığından, mahalle başkanlığına kadar her alanda hizmet verdim. Şu an CHP'nin ilçe yönetim kurulu üyesiyim. Diyeceksiniz madem öyle niye aday oldunuz? Yönetimde olduğum için olaylara daha yakından şahit oldum. Büyükçekmece'deki CHP'lileri birleştirmek için aday oldum. Bir bakıyorsunuz bu tarafta Ahmetçiler var diğer tarafta Mehmetçiler var. Biz bunu istemiyoruz. Birlik içinde olmayı istiyoruz. Birbirimizle kavgayı bırakıp enerjiyi iktidar için harcamamız lazım. Birbirimizi eleştirmeye itmeye gerek yok. Daha çok görev alıp daha çok çalışmalıyız. O yüzden bu kararı aldım. Bu kararı tek başıma almadım bu yola tek çıkmadım. Çok fazla birlikte bir şey yapalım diyen arkadaşım oldu. Başkanın kim olacağı mesele değil mesele birlikte bir şeyler yapabilmekti” ifadelerini kullandı.

Üye sayımız çok az
CHP Büyükçekmece'nin 4 bin 65 üyesi olduğunu ifade eden Abay, “İlçemizin nüfusu ise 300 bin. CHP, Büyükçekmece'de de iyi durumda ama buna rağmen üye sayımız artmamış. Bunu artırmamak örgütün eksikliği. 5 bine yakın üye böyle büyük bir ilçede yeterli mi? Yetersiz. Demek ki başarılı değiliz. Başarılı olmak sadece koltuğa oturmak kazanmak değildir. Biz koltukta oturmayacağız mahalleleri dolaşacağız. İlçeyi dolaşacağız. Toplantılarımızı büyük salonlarda yapacağız. Bunun için geliyoruz. Bizim koltuk sevdamız falan yok. CHP herkese burada ulaşamadı biz herkese ulaşmak için yola çıktık. Büyükçekmece tek bir ilçe başkanından oluşmuyor. Dolayısıyla ortak karar alarak çalışmak durumundasınız. Ekip arkadaşları önemli mahalle başkanları önemli. Mesele mahalleleri çalıştırmanız gerekiyor şimdiye kadar bunlar yapılmamış. Mevcut yönetim eksik olduğu için ve biz daha iyi şeyler yapmayı arzu ettiğimiz için bu yola çıktık” açıklamasında bulundu.

Tabandan destek var
Kongreyi kazanma şansını yüksek gördüğünü dile getiren Abay, “Çünkü tabandan gelen desteği her geçen gün görüyoruz. Geliyor insanlar görüşüyoruz, desteklerini bildiriyorlar. Şu anda hiçbir ters tepki yok. Kimse niye bu yola çıktın demedi birçoklarından destek aldık, alıyoruz. Benim Hüseyin Remzi Gökbulak'la kişisel bir kavgam yok. O benim arkadaşımdır. Biz sadece daha çok çalışalım daha çok insana ulaşalım istiyoruz. İlk icraatımız koltukta oturmak yerine sokakta çalışmak olacak. Mahallelerde çalışmak olacak. Gençlik Kollarını artırmak olacak. Kadın Kolları yine öyle. Yani örgütü canlandırmamız lazım. Örgütü çok daha katılımcı bir hale getirmemiz lazım. Belediye Başkanımız tarafsız kalacaktır. Kendisinin tarafsız olduğuna dair bir beyanı da var. Bu parti içi bir çekişmedir. Hasan başkan kimin ilçe başkanı olacağına bakmaz” diye konuştu.

Büyük özlem bitti
25 yıl sonra Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu'yla bir özlemi giderdiklerini sözlerine ekleyen Bilal Abay, “İstanbul'u kazandık. İstanbul'u kazanmak Türkiye'yi kazanmak kadar değerli. O dönem bunu gene söyledim bazı arkadaşlar; “Siz Hasan başkanının başarısını niye söylemiyorsunuz?” dediler. Ben de dedim ki “Hasan Başkanı övmeye gerek var mı? 6 dönemdir zaten kazanıyor. Siyaseten kendini kanıtlamış başarılı bir belediye başkanı. Bizim orada gündeme getirdiğimiz konu İstanbul'u kazanmanın sevincini paylaşmaktı. Bunu insanlar kötüye kullanmaya çalışınca bazı şeyleri ifade etmek istedik. Siyasette kimileri açık açık konuşmak yerine kirli işlere başvuruyor ki biz buna karşıyız” ifadelerini kullandı.

Kişinin beyanı kendini bağlar
Seçilmesi halinde CHP içerisine yeni yüzler katacağını vaat eden Abay, “Çalışacak sorumluluk alacak arkadaşlar göreceğiz. Ben hiçbir zaman abimi, kardeşimi, anamı, babamı siyasette bir yere getirmek için uğraşmam. Biz CHP'yi güçlü kılmak dışında derdi olan insanlar değiliz. CHP bayrağı altında seçilmiş bir belediye başkanımız var. Yine o konuya dönmek gerekirse Hasan başkan kesinlikle tarafsızım dedi. Ne kadar güvenirsiniz kendisine diyen var; bence birisi söz veriyorsa o söze inanmak gerekiyor. Kişinin beyanı kendini bağlar. Bir insan böyle böyle diyorsa hayır şöyle diyemezsiniz. Biz dolayısıyla Hasan başkana güvenmek zorundayız. Ben kendisine güveniyorum, inanıyorum” diye konuştu. BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.