Büyükçekmece Ata’yı andı…

Büyükçekmece Ata’yı andı…
Büyükçekmece Ata’yı andı… Cumhuriyet’imizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72’ci yıldönümünde Tüm yurtta olduğu gibi Büyükçekmece Cumhuriyet Meydanında , gerçekleştirilen törende çok sayıda vatandaş ile birlikte anıldı.
Büyükçekmece Ata’yı andı…
Cumhuriyet’imizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72’ci yıldönümünde Tüm yurtta olduğu gibi Büyükçekmece Cumhuriyet Meydanında , gerçekleştirilen törende çok sayıda   vatandaş ile   birlikte anıldı.
 
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 72. yıldönümünde Büyükçekmece’de çeşitli tören ve etkinliklerle anıldı.
Anma töreni dün sabah Cumhuriyet meydanın da gerçekleşti. Burada ilçe erkanı Atanın anıtına çelenk koydular. Protokol sırasına göre ilk çelengi Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz, Garnizon Komutanı Albay Metin Demir, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen ve siyasi parti temsilcileriyle sivil topluk kuruluşları sırasıyla Atanın anıtına çelenklerini koyarak ona bağlılıklarını ifade ettiler.
Daha sonra saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla iki dakikalık saygı duruşu yapıldı. İstiklal marşının okunmasıyla birlikte bayraklar göndere çekildi ve yarıya indirildi. Buradaki törenin ardından Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen Atatürk resim sergisinin açılışı yapıldı.
Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisine bağlı Resim Bölümü Eğitmen Ekber Yeşilyurt   ve öğrencilerinin ortaklaşa gerçekleştirdikleri Atatürk Konulu Resim sergisinin açılışını yaptılar.
Daha sonra Büyükçekmece Kaymakamlığı’nın 19 Mayıs İlköğretim okulunda gerçekleştirilen Atatürk’ü anma etkinliğine geçildi. Burada Atatürk ve konulu resim, şiir ve komposizyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Konuyla ilgili basına açıklamada bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şunları söyledi ;“ Bu vatanı tüm zorluklara rağmen , kurtaran Atatürk’ü kalbimizde yaşatıyoruz. Biz onun çocuklarıyız. Ata’mızın   ışığında büyüdük. Büyük önderimizin ilkeleri doğrultusunda da yolumuza devam ediyoruz. Lütfen çocuklarımızı   da Ata’mızın engin fikirleriyle büyütelim” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum