Büyükçekmece, İstanbul’un park zengini ilçesi

Büyükçekmece, İstanbul’un park zengini ilçesi
Büyükçekmece Belediyesi, ilçeye kazandırdığı yeni parkların sayısını sürekli arttırırken yeni yapılan park projeleri de ilgi çekiyor.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün en çok önem verdiği hizmetlerden biri olan daha yeşil bir kent projesi kapsamında ilçeye sürekli olarak yeni yeşil alanlar ve parklar kazandırılıyor.

Modern tasımlar dikkat çekiyor

Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki ömrünü dolduran parkları yenilerken, ihtiyaç duyulan bölgelere de yeni parklar yapıyor. Büyükçekmece'de her geçen gün park sayısı artırılırken eski parklarda modern biçimde yeniden tasarlanarak hizmete açılıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, park yapım ve yenileme çalışmaları dışında mevcut parklarda mevsimlik çiçekler dikerek parkların her mevsim renkli ve canlı kalmasına özen gösteriyor. 

Yapımı devam eden parklar tamamlandı

2017 yılı içerisinde pek çok yeni park yapan Büyükçekmece Belediyesi, yaz ayı başında başlattığı çalışmalar kapsamında ise Fatih Mahallesi Cengiz Topel Caddesi Atılım Park ve 19 Mayıs Mahallesi Osman Gazi Caddesi'ndeki Saydağ Parkı'nda başlattığı yenileme çalışmalarında sona geldi. Güzelce Mahallesi'nde İfaket Genç Parkı ve Yüce Sokak Parkı ile Muratçeşme Mahallesi Hünkartepece Caddesi Melisa Sokak, Mimarsinan Mahallesi Arafat Sokak’ta yapımına başlanan parklar tamamlanarak hizmete açıldı. 

Hedef 200'ün üzerinde park

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece'nin Türkiye'nin en yeşil ilçelerinden bir tanesi olduğunu belirterek; "Daha yeşil bir Büyükçekmece sloganıyla başlattığımız çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Hedefimiz 188 olan park sayısını 200'ün üzerine çıkartmaktır. Ayrıca yenilediğimiz ve yeni yaptığımız parklarımız tasarımlarıyla da fark oluşturacak niteliktedir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.