HASTANE TAMAMDIR!

HASTANE TAMAMDIR!
Kaymakam İsmail Gündüz partilere aylardır sözü geçen 220 yataklı hastane için maddi imkânların ayrıldığını ve çok yakında kazma vurulacağını kaydetti. Kaymakam Gündüz bu müjdeyi dün dolaştığı siyasi parti ziyaretlerinde verdi.
PARTİLERE ZİYARET
Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz ilçedeki siyasi partilere bayram ziyaretinde bulundu. Referandum süreci nedeniyle bayramlaşma programını seçim sonrasına bırakan Gündüz, ziyaretleri esnasında bir de müjde verdi: “220 yataklı devlet hastanemizin temelini çok yakında atıyoruz”
Dün Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz, Cumhuriyet Halk Partisi Büyükçekmece İlçe Teşkilatı’nı, Demokrat Parti İlçe Teşkilatı’nı ve Ak Parti İlçe Teşkilatı’nı gezdi. Partililerin Ramazan Bayramı’nı kutlayan Gündüz, İlçe Başkanları ve parti üyeleriyle sohbet etti. Kaymakam Gündüz’ün bu ziyaretinde HABERDAR Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Mehmet Mert’te bulundu.
 
HABERDAR TAKİPTE
Haberdar muhabirinin bir sorusu üzerine yakında hastane temelinin atılacağını kaydeden Kaymakam Gündüz Büyükçekmecelilerin bu konuda içi rahat olsun. Hastane kesinlikle daha önceden yeri açıklanan Mimarsinan E-5 üzerindeki alana yapılacaktır dedi.
 
 
HABER: M. Ali Çatal
 
 
 
 
 
İŞTE HABERDAR’IN DAHA ÖNCE GÜNDEME GETİRDİĞİ ‘HASTANE’ OLAYININ PERDE ARKASI…..
 
Hastane ‘Yalan’ oldu!
 
AKP’den Büyükçekmecelilere masallar…
Bölgemizin kanayan yarası olan tam teşekküllü ‘’Devlet Hastanesi’’ tam anlamıyla ‘’Yalan’’ oldu. AKP iktidarının Büyükçekmecelilere anlattığı vaatlerde ilk sırayı alan hastane yapımı yılan hikâyesine döndü.
 
İlk kez Büyükdede açıkladı!
Gazeteniz HABERDAR, hastane olayının ilk gününden beri takipçisi oldu. İşte aradan geçen süre zarfında atılan palavralar ve tutulmayan sözlerden bazıları.
Bölgemiz adı geçen hastane olayıyla ilk defa 22 Temmuz 2007 yılı Genel Seçim öncesi dönemin AKP’li İl Genel Meclis Üyesi ve İstanbul İl Genel Meclis Başkanı Hasan Büyükdede’nin ağzından duydu. Büyükdede ‘Büyükçekmecelilere büyük müjde, hastaneniz geliyor’ başlığı altında yaptığı basın açıklamasında aynen şunları söylüyordu; ‘Büyükçekmece 250 yataklı devlet hastanesine kavuşuyor. Yer hazır, ödenek hazır, haftaya temeli atıp kazmayı vuruyoruz’.
Rakam 60 trilyona çıktı!
Büyükdede’nin büyük lafı aradan geçen süre zarfında havada kaldı. Derken bu süre zarfında; ilçe başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye başkan adayları aynı nakaratlarla Büyükçekmecelileri avuttular. Bu zaman zarfında değişen tek şey hastane için ayrılan ödenek önceden 20 trilyon olarak açıklanıyordu, aradan geçen sürede bu rakam 60 trilyona çıktı!
 
Bugüne kadar defalarca gerek siyasilerin vaatleri, gerekse çekişmeleriyle her zaman bölgemiz gündemine oturan devlet hastanesi olayı AKP’nin Belediye Başkan Adayı İlker Gürbüz’ün 6 Şubat 2009 Günü de adaylık çalışmaları kapsamında yapılan basın açıklamasının müjde verici haberi olarak ilk sırada yer alıyordu.
Peki ne demişti İlker Gürbüz diyenlere o tarihli gazeteyi göstererek anımsatmayı da ilkeli habercilik anlayışımızın gereği sayıyoruz. Gürbüz, gazetemizde yer alan açıklamasında aynen ‘’Mimarsinan Muratçeşme’ye yapılacak 250 yataklı devlet hastanesinin temeli önümüzdeki hafta atılıyor’’ demişti. Üzerinden yaklaşık bir yıl geçti....Ne temel atıldı ne de hastane inşaatı.
Kimilerinin dediği gibi Türk toplumu günlük yaşayan, çabuk unutan bir yurttaş topluluğu. Ancak biz araştırmacı gazetecilik görevimizi yerine getirerek Büyükçekmeceli yurttaşlarımızın haklarını korumaya sonuna kadar kararlı olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyoruz.
 
BÜYÜKÇEKMECE’DE AKP’DEN BÜYÜKLERE MASALLAR
Yıllardır tartışılan, polemik konusu olan Büyükçekmece Devlet Hastanesi olayında yayınlanan bazı haberler ve vaatleri burada sizlerle paylaşmakta yarar görüyoruz. Yapımı ‘’Yılan Hikayesi’’ne dönen ve kısır çekişmeler nedeniyle yaşama geçirilemeyen hastane olayında sadece geçtiğimiz iki yıl içinde Ocak ve Şubat aylarında AKP’li üst düzey yöneticilerinin ve belediye başkanının yurttaşlara yaptıkları açıklamaları bir kez daha anımsatmak istiyoruz.
 
Tarih 23 Ocak 2008. Başlık şu ‘’Kim Doğru söylüyor’’Haberde AKP’nin sağlık konusunda düzenlediği toplantıya yer verilirken AKP İlçe Başkanı İlker Gürbüz ‘’Belediye Başkanı Hasan Akgün Yalan söylüyor’’ suçlamasını getirmişti. Başkan Akgün ise bu suçlamaya ‘’İktidar partizanlık yapıyor. Büyükçekmece’ye hastane yaptırmıyor’’ yanıtını vermişti.
 
Tarih 28.Şubat 2009. AKP Belediye Başkan Adayı İlker Gürbüz, seçim vaatlerini açıklıyor. Hastanenin ötesinde çok daha iddialı sözler veriyor. Metrobüsün 2009’da TÜYAP’a kadar getirileceğinden, hatta Silivri’ye uzatılacağından söz ediyor. İlçeye 17 lise ve 3 Üniversite yapılacağı vaadini veriyor. Bununla da kalmayan Gürbüz, hastane ile ilgili olarak şunları söylüyor: ‘’Mimarsinan’da yer belirlenen projesi hazırlanan ve önümüzdeki günlerde temeli atılacak olan Büyükçekmece Devlet Hastanesi’nin tamamlanmasıyla Büyükçekmece’de yatak başına hasta sayısı 600’lü rakamlara inecektir’’.
 
Tarih 7.Şubat 2009 AKP Adayı İlker Gürbüz Tepecik’te organize edilen kapalı salon toplantısında salonu dolduran yüzlerce yurttaşa şunları söylüyor. Gürbüz: ‘’Mimarsinan Muratçeşme’de yapılacak olan devlet hastanesinin temeli önümüzdeki hafta atılıyor’’diyor.
 
Bu haberler söz gider yazı kalır deyişinin haklılığını bir kez daha gözler önüne seriyor. Ve biz de buradan soruyoruz. Sayın İlker Gürbüz, değerli AKP yöneticileri, bu sözlerin arkasında hala durmaya devam ediyor musunuz? Ediyorsanız. Hastane temelini atıyoruz dediğiniz günden yaklaşık bir yıl geçti. Ortada hiç bir şey yok. Buna ne diyorsunuz ?
 
 
İŞTE SUÇLANANLAR…..
 
AKP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı döneminde olsun, belediye başkan adaylığı döneminde olsun hastane olayında defalarca müjde haberi verip sözünün arkasında durmayanlardan birisi de İlker Gürbüz.
 
AKP Büyükçekmece İlçe Başkanı Recep Erol da diğer partililerden geri kalmayarak defalarca hastane müjdesi verdi. Ne yazık ki bütün bu müjdeler sadece sözde kaldı!
 
Dönemin bölgemiz AKP İl Genel Meclis Üyesi ve İstanbul İl Genel Meclis Başkanı Hasan Büyükdede ilk hastane müjdesini vermiş olsa da aradan geçen sürede Büyükdede’nin bu büyük müjdesi havada kaldı!
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.